Bircan Turgul Yörümez
Beşamel Soslu Tavuk
Malzemeler
700 gr. kuşbaşı tavuk göğüsü
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı taze çekilmiş renkli tane karabiber
Beşamel Sos için;
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı soğuk süt
100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı;
1.Kuşbaşı tavuk göğüsünü baharatlandırarak harmanlayalım
2. Zeytinyağını tavada ısıtın tavuk etlerini yüksek ateşte soteleyin,tavukları ısıya dayanıklı fırın kabına aktarın
3. Beşamel sos hazırlamak için;
Tereyağını sos tenceresinde eritin unu bir çırpıcı yardımıyla karıştırarak kavurun
4.Kavurulan una soğuk sütü azar azar ilave ederek topaklanmaması için sürekli karıştıtın,tuz ve karabiber ekleyin
5. Tavukların üzerini beşamel sos ile kaplayın, üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin
6. Dilimleyip sıcak servis yapın Afiyet olsun
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.