Bircan Turgul Yörümez

Bircan Turgul Yörümez

Beşamel Soslu Tavuk 

Malzemeler
 
700 gr. kuşbaşı tavuk göğüsü 
2 yemek kaşığı zeytinyağı 
Yarım çay kaşığı tuz 
Yarım çay kaşığı taze çekilmiş renkli tane karabiber 
 
Beşamel Sos için;
 
2 yemek kaşığı un 
2 yemek kaşığı tereyağı 
2 su bardağı soğuk süt
100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri 
1 çay kaşığı tuz 
Yarım çay kaşığı karabiber 
 
Hazırlanışı;
 
1.Kuşbaşı tavuk göğüsünü baharatlandırarak harmanlayalım 
2. Zeytinyağını tavada ısıtın tavuk etlerini yüksek ateşte soteleyin,tavukları ısıya dayanıklı fırın kabına aktarın 
3. Beşamel sos hazırlamak için;
Tereyağını sos tenceresinde eritin unu bir çırpıcı yardımıyla karıştırarak kavurun 
4.Kavurulan una soğuk sütü azar azar ilave ederek topaklanmaması için sürekli karıştıtın,tuz ve karabiber ekleyin
5. Tavukların üzerini beşamel sos ile kaplayın, üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin
6. Dilimleyip sıcak servis yapın  Afiyet olsun 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.