Better Cotton Initivative (BCI) yetkilileri İzmir Ticaret Borsası’nı ziyaret etti

Better Cotton Initivative (BCI) yetkilileri İzmir Ticaret Borsası’nı ziyaret etti

İzmir Ticaret Borsası, iyi pamuk uygulamaları konusunda önemli bir buluşmaya ev sahipliği yaptı

Better Cotton Initivative (BCI) CEO'su Alan McClay, Üye İşleri Müdürü Paula Lum Young Bautil, Üye İşleri Koordinatörü Manish Neupane, IKEA Pamuk Departmanı Sorumlusu Zeynep Kollu ve İyi Pamuk Uygulamaları Derneği Genel Müdürü Şükran Baycura’dan oluşan bir heyet 25 Ekim 2016 Salı günü İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanı ve Ulusal Pamuk Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Barış Kocagöz’ü ziyaret etti. Ziyarette İzmir Ticaret Borsası Genel Sekreteri Dr. Erçin Güdücü, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Pınar Nacak ve Araştırma-Geliştirme Müdürü Mustafa Yağcıoğlu da hazır bulundu.

 

Türkiye’deki Better Cotton üretim ve hasadı hakkında bilgi edinmek ve bu bağlamda çiftçi, çırçır işletmeleri ve iplik işletmelerini ziyaret etmek amacıyla Türkiye’ye gelen heyete Barış Kocagöz ve Erçin Güdücü tarafından İzmir Ticaret Borsası’nın görev ve faaliyetleri, üzüm ve pamuk işlem salonları ile Ege Pamuk Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş. (ELİDAŞ), İzmir Ticaret Borsası Elektronik İşlem Platformu (İZBEP) ve Elektronik Ürün Alım – Satım Platformu E-Commoditybazaar hakkında bilgi aktarıldı.

 

Dünya ve Türkiye’de pamuğun güncel durumunun da görüşüldüğü ziyarette BCI CEO’su Alan McClay, Barış Kocagöz’e Türkiye’de pamuğun geleceğine ilişkin öngörülerini sordu. İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanı Barış Kocagöz “Son 2 yıldır hükümetin pamuğa desteği oldukça arttı. Özellikle, pamuğa yönelik isabetli programlar uygulanmaya başlandı. Ulusal Pamuk Konseyi olarak da pamuk konusunda belirli aralıklarla hükümet yetkilileriyle görüşlerimizi paylaşıyoruz. Bu görüşlerimizin yansımalarının da yer aldığı, hükümetimiz tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan ve 1 Ocak 2017’den itibaren uygulanmaya başlanacak yeni programla pamuğu daha parlak bir gelecek bekliyor” dedi.

 

BCI CEO’su Alan McClay ise Better Cotton Initiative (BCI)’ın henüz yeni bir kuruluş olduğunu, her geçen gün daha da büyüdüğünü ve yılsonu itibariyle üye sayılarını 1000’e ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti. Türkiye’nin kendileri için en önemli ortaklardan biri olduğunu dile getiren McClay, dünya genelinde BCI sertifikalı pamuk tüketiminin her geçen gün artmasının da oldukça sevindirici olduğunu ifade etti.

 

İyi Pamuk Uygulamaları Derneği Genel Müdürü Şükran Baycura, heyetin Borsa ziyaretinin ardından ELİDAŞ’a giderek pamuk depolama sistemi hakkında bilgi alacaklarını ve Söke Ovası’nı ziyaret ederek pamuk sahalarını ve hasadını yerinde inceleyeceklerini belirtti.

 

Better Cotton Initivative (BCI) nedir?

Better Cotton Initiative (BCI); üreticiden perakendeciye kadar birçok farklı paydaşın bir araya gelip, ortak hareket ederek pamuk üretiminin olumsuz çevresel ve sosyal etkilerini azaltmayı ve sektörün geleceğini daha güvenli hale getirmeyi hedefleyen çok paydaşlı, uluslararası bir inisiyatiftir.

 

 

İyi Pamuk Uygulamaları Derneği (İPUD) nedir?

Sürdürülebilir pamuk konusunda 5 kıtada, 20 ülkede, 1,22 milyon çiftçi ile faaliyet gösteren BCI (Better Cotton Initiative) ile Türkiye pamuk ve tekstil sektörünün önde gelen kurumlarının liderliğinde 2011 yılında başlatılan görüşmeler sonucu 2013 yılında İyi Pamuk Uygulamaları Derneği kuruldu. 2014 yılında BCI ile Stratejik Ortaklık Anlaşması imzalayan dernek Türkiye’deki pamuk üretimini sürdürülebilirlik konusunda yukarıya taşımayı hedefliyor. Türkiye’deki pamuk üretimini çevresel, ekonomik ve sosyal anlamda sürdürülebilir kılmak amacıyla çalışmalar yürüten dernek ‘’Better Cotton’’ standardındaki pamuğun Türkiye’de üretimini yaygınlaştırarak Türk sanayicisinin sürdürülebilir pamukta dışa bağımlılığını azaltma konusunda önemli bir role sahiptir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.