Bilim Hayatımızın İçinde
TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği Destekleme Programı’nda yapılan ve “Bilim Hayatımızın İçinde” temalı şenlikte iki gün boyunca deniz, tarım, arkeoloji ve gündelik yaşamla bilimin ilişkilendirilmesini destekleyen çalışmalara yer verildi.
Urla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talebiyle Türk Kızılay Urla Kadın Kollarınca hazırlanan günde 500 soğuk sandviç, ayran ve suyu 2 gün öğrencilere ve eğitmenlere alanda dağıttı.
Çocuklar için eğlenceli bir gösteriye dönüşen deney ile kimya bilimindeki temel kavramlar anlatıldı. Bilim Şenliği çerçevesinde iki gün boyunca söyleşiler, atölye çalışmaları, sergiler yapıldı.
Türk Kızılay Urla 2015’ten bu yana sürdürdüğü “Hayata Bağlan” Projesi kapsamında eğitim alan engelli ve otistik çocuklarımız Prof. Dr. Gülnur Metin’in “Deniz Canlıları ve Biz” atölye çalışmasına ve oryantring istasyonunda etkinliğe katıldılar.
Bilim Hayatımınızın İçinde Urla Bilim Şenliği, Urla Kaymakamlığı, Urla Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Urla İlçe Sağlık Müdürlüğü, Urla İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ankara Üniversitesi Deniz Arkeolojisi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Ege Üniversitesi Urla Denizcilik Meslek Yüksek Okulu, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kimya Mühendisliği Bölümü ve Türk Kızılayı Urla Şubesi’nin katkıları ile gerçekleşti.
Türk Kızılay Urla Şube Başkanı Nurgül Saltık, “Bu etkinliğe katılarak yarının büyükleri çocuklarımıza Türk Kızılayını tanıtma şansımız oldu. Otistik ve fiziksel engelli çocuklarımızın atölyelere katılımı ile onların bilgi birikimi açısından çok önemliydi. Çocuklarda hem Kızılay ve gönüllülük ve hem de engelli farkındalığı yaratmış olmanın mutluluğunu yaşadık. Etkinliğe katkı koyan herkese ve özellikle de Türk Kızılay Urla Kadın Kollarıma çok teşekkür ederim” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.