BİR MİLYON DAVA AÇILACAK

BİR MİLYON DAVA AÇILACAK

İzmir Barosu Stajyer Avukatlar Komisyonu tarafından son yılların güncel konularından biri olan Tarım Hukuku başlıklı bir panel düzenlendi.

İzmir Barosu Stajyer Avukatlar Komisyonu tarafından son yılların güncel konularından biri olan Tarım Hukuku başlıklı bir panel düzenlendi. Avukat ve stajyer avukatların katıldığı panelin açılış konuşmasını yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, İzmir’in çevre ilçeleri ile birlikte bir tarım kenti olduğunu ve avukatların henüz çok yeni olan bu alanda kendilerini geliştirmelerinin önemine dikkat çekti.

İzmir Barosu Stajyer Avukatlar Komisyonu tarafından 20 Nisan 2018 günü Tarım Hukuku konulu bir panel gerçekleştirildi. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Murat Aydoğdu ve Manisa Barosu Üyesi Av. Recep Adıgüzel’in konuşmacı olarak katıldıkları panelin açılış konuşmasını yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, İzmir’in çevre ilçeleri ile birlikte bir tarım kenti olduğunu ve avukatların henüz çok yeni olan bu alanda kendilerini geliştirmelerinin önemine dikkat çekti. İzmir Barosu’nun bu yeni alanlardaki çalışmaları mesleği geliştirme ve avukatlara yeni alanlar açma kaygısıyla düzenlediğini söyleyen Baro Başkanı Av. Aydın Özcan, “hukuk sürekli yenilenmek, değişiklikleri takip etmek, uygulamaları görmektir” dedi.

İzmir Barosu Başkan Yardımcısı ve Staj Eğitim Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Mustafa Çetin ise hukuk fakültelerinin sayısının önlenemez bir şekilde arttığını ve çok sayıda mezun verdiğini, ancak tarım hukuku, enerji hukuku, bilişim hukuku gibi belli alanlarda uzmanlaşabilen avukatların fark yaratabileceğini söyledi. Devletin açacağı bir milyona yakın izale-i şüyu davası olduğunu ifade eden Av. Mustafa Çetin, avukatların bu alanda kendilerini geliştirmelerinin önemine dikkat çekti.

GÜNDE 1000 FUTBOL SAHASI TARIM ARAZİSİ KAYBETTİK

Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Murat Aydoğdu, tarımsal taşınmazların ve yan sanayi işletmelerinin bölünmesinin engellenmesi konusunda yaptığı sunumda 2004-2013 yılları arasında 27 milyon dekar tarımsal arazinin bu vasfını kaybederek imara açıldığını, bu rakamın günde 1067 futbol sahasına eşit olduğunu söyledi. Tarımsal arazilerin bölünmesinin engellenmesi amacıyla çıkarılan 2014 tarihli 6537 sayılı Kanun’un bir milat olduğunu söyleyen Aydoğdu, “Artık özgüleme sistemi yürürlükten kalkmıştır. Toprağı işlemeye ehil bir mirasçıya devir öngörülmüştür” dedi.

Av. Recep Adıgüzel ise mahkeme aracılığıyla devir, iradi devir konularında gerçekleştirdiği sunumunda, 6537 sayılı Kanun’un tarımsal taşınmazların paylaşımı konusunda emredici nitelikte hükümler getirdiğini ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.