Bornova Belediyesi Afet Gönüllüleri Topluluğu kuruyor

Bornova Belediyesi Afet Gönüllüleri Topluluğu kuruyor

Afet Gönüllüleri Topluluğu oluşturmak için İnşaat Mühendisleri Odası ile işbirliği yapan Bornova Belediyesi pilot mahalle olarak belirlediği Gaziosmanpaşa ve Atatürk Mahallesi’nde eğitimleri tamamladı.

Gönüllü vatandaşların yanında belediye çalışanlarına da eğitim verilerek deprem gibi olası afet durumlarında yapılması gerekenler belirlendi. Temel afet bilinci, ilk yardım, acil durum ve koordinasyon gibi konularda verilen eğitimlerin ilçe sınırları içinde bulunan 45 mahallede de  yapılması planlanıyor.Bornova’da yaşanabilecek bir afete hazırlıklı olmak ve İzmir Afet Müdahale Planı ile Türkiye Afet Müdahele Planı (TAMP) içinde yer almak için çalışmalar yapan Bornova Belediyesi, Afet Gönüllüleri Topluluğu Kuruyor. Bu kapsamda İnşaat Mühendisleri Odası ile işbirliği yapan yetkililer,  mahallelerden ve belediye çalışanlarından gönüllüleri eğitmeye başladı. Yaşanabilecek olumsuz bir durumun etkisini azaltmaya yönelik olarak başlatılan proje kapsamında ilk olarak pilot mahalleler olarak belirlenen Gaziosmanpaşa ve Atatürk Mahallesi’nde eğitimler verildi.

 

Temel ilk yardım eğitimi

 

Bornova Belediyesi Afet Gönülleri Topluluğu’na katılanlar; temel afet bilinci, koordinasyon, afet psikolojisi ve acil durum gibi eğitimleri alıyor. Ayrıca temel ilk yardım eğitiminde acil müdahale yöntemlerini ve ambulans gelene kadar kişiyi hayatta tutmanın yollarını öğreniyor. İlk etapta 2 mahallede başlatılan eğitimler İlçe genelinde bulunan 45 mahallede de devam edecek.

 

“Deprem hayatın bir gerçeği”

 

Hayati öneme sahip bir projeyi başlattıklarını ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Deprem hayatın bir gerçeği ve biz bu gerçeği bilerek ümitsizliğe kapılmadan çözümler bulma yolunda çalışıyoruz. İnşaat Mühendisleri Odamızla birlikte yaklaşık 2 aydır afet durumunda yapılacakların ve gerekli buluşma noktalarının belirlenmesi, örgütlenmesi konusunda önemli bir çalışma yaptık. Seçilen bölgeler AFAD’a gönderildi. Şu ana kadar 12 bölge belirlendi. Fakat ilerleyen zamanlarda bu sayıyı arttıracağız. Bu eğitimleri Bornova’nın bütün mahallelerinde devam edeceğiz. Belediye çalışanlarıda eğitimlerden yararlanacak” dedi. 

 Her duruma hazırlıklı olmak gerektiğini de hatırlatan Başkan Atila, “Bundan sonra yapılacak olan yapıların da bilime ve bölgenin depremsel zemin etütüne uygun olarak tasarlanması için çalışacağız. Doğru yerde sağlıklı, nitelikli yapıların olması hepimizin görevi. Bunu sağlayabilirsek en yaşanabilir kent olma noktasındaki hedefimize ulaşacağız ”diye konuştu. 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.