Bornova Belediyesi örnek oluyor

Bornova Belediyesi örnek oluyor

Bornova Belediyesi, hayata geçirdiği önemli proje ve hizmetlerle örnek bir yerel yönetim anlayışı sergiliyor.

Bornova Belediyesi yaptığı çalışmalar ve projelerle örnek oluyor. Bornovalıların yaşam kalitesini yükseltme hedefi ile ihtiyaç sahiplerine ve dezavantajlı gruplara yardım eli uzatılarak sosyal sorumluluk projeleri üretiliyor. Bu kapsamda yapılan çalışmalarla maddi durumu yetersiz olan vatandaşların gıdadan giyime kadar ihiyaçlarını karşılayan Dost Market Projesi ve üniversite öğrencilerinin daha rahat yaşamasına olanak sağlayan Dost Kart Projesi hayata geçirdi. Özel temalı kafeler kurarak engelli bireylerin sosyal hayatın içinde yer almasını sağlayan +1 Down Kafe, Diyet Kafe ve Engelsiz Kafe projelerini gerçekleştirdi. Ayrıca vatandaşlarına iş imkanı sunmak ve kadınların çalışmasına destek olmak için de iş garantili kurslar açarak istihdam sağlıyor. 

İhtiyaçlı aileler için Dost Market 

Bornova Belediyesi’nin dar gelirli vatandaşlar için Türk Kızılayı Bornova Şubesi işbirliğiyle 2014 yılında hayata geçirdiği Dost Market Projesi, 4 yılda 4 şubeye ulaştı.  İhtiyaç sahibi vatandaşlar için açılarak sosyal belediyecilik uygulamalarına yepyeni bir boyut getiren Dost Market; Bornova Merkez, Altındağ, Doğanlar,  ve Çamdibi Bölgesi’nde hizmet veriyor. İhtiyaçlı ailelerin temel gereksinimlerini istedikleri gibi seçip alabilmeleri için Bornova Belediyesi’nce açılan mağazalarda mutfak ihtiyaçlarından,  giyim ve temizlik malzemesine kadar her çeşit ürün bulunuyor. Dost Market uygulamasından bu gün ilçede bulunan 5280 ihtiyaçlı hanedeki 23 bin kişi yararlanıyor. 

Dost Kart ile üniversite öğrencilerine destek 

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın seçim öncesi vaatlerinden biri olan ve 2014 yılında hayata geçirilen Dost Kart Projesi büyümeye devam ediyor. Her sene çoğalan Dost Kartlı öğrenci sayısı bu gün 7 bin 344’i buldu. Dost Kart sayesinde öğrenciler Bornova Belediyesi Gençlik Merkezi’in sağladığı olanaklardan yararlanabiliyor. Özellikle evinden uzak olan öğrenciler öğle yemeği, sıcak içecek, çamaşırhane ve internet gibi ihtiyaçlarını ücretsiz olarak karşılarken, Dost Kart üyesi olan Bornovalı esnaflardanda indirimli alışveriş imkanı buluyor. Dost Kartlı gençler10’dan yüzde 50’ye kadar değişen indirimler sayesinde gıdadan giyime kadar bir çok ihtiyacını rahatlıkla karşılıyor.

Özel Temalı kafeler

Bornova Belediyesi sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirdiği özel temalı kafeler ile engelli bireylerin yanında da yer alıyor. Down sendromlu gençlerin çalışma hayatında aktif rol alabilmesi ve down sendromu farkındalığının arttırılması amacıyla hizmete açtığı Down Kafe Türkiye’ye örnek oldu. Bornova Büyük Park içerisinde bulunan Kafe’de yasal çalışma haklarını taşıyan down sendromlu gençler görev yapıyor. Ayrıca dezavantajlı kesimlere yönelik destek çalışmaları da yapan Bornova Belediyesi, fenilketonürili ve çölyaklı hastalar için de Diyet Kafe, Çamdibi Engelsiz yaşam Merkezi için de de Engelsiz Kafe’yi hizmete açtı. 

İhtiyaçlı vatandaşlara ücretsiz kıyafet desteği

Bornova Belediyesi’nin vatandaşların yapacakları iyiliklere aracılık etmek amacıyla gerçekleştirdiği çalışmalardan biri olan Giysi Bankası ihtiyaç sahibi ailelerin kıyafet ihtiyacını karşılıyor. Doğanlar ve Altındağ mahallelerinde yer alan iki mağazada belediyenin kurduğu paylaşım noktalarına bırakılan yeni ya da ikinci el kıyafetler bulunuyor. Evka 3 Mahallesi ve Kemalpaşa Mahallesi muhtarlık binaları önü, Çamdibi Belgem binası önü ve Forum Bornova içinde yer alan 4 paylaşım noktasına bırakılan kıyafet, oyuncak ve kitaplar kullanılabilir hale getirilip vatandaşlara bu banka aracılığı ile dağıtılıyor. 

İhtiyaçlı aileler ve engelli bireylerin yanında

Dar gelirli ailelere eğitim desteği sunan Bornova Belediyesi, yangın gibi doğal afete maruz kalmış ihtiyaçlı ailelere eşya yardımı da yapıyor. Ayrıca yine ihiyaçlı olan vatandaşların yakacak ve bebek maması gibi bir çok gereksinimini karşılıyor. Engelsiz Hayat Sloganı ile yoksul ve dar gelirli engelli bireylerin yanında da yer alıyor. Engelli vatandaşların sokağa çıkarak sosyal hayata katılmalarını sağlamak amacıyla  akülü ve aküsüz sandalye yardımı yaparken, hasta yatağı ve hasta bezi gibi ihtiyaçlarına da destek oluyor.

İstihdam için kurslar 

Bornova Belediyesi iş bulmakta zorluk çeken vatandaşları için de iş garantili kurslar veriyor. Bunlardan biri olan Mutfak Atölyesi 2016 yılında EVKA-3 Mahallesi’nde faaliyete başladı. Atölye’de; Uzman Pastacılar Derneği, İŞKUR ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile pastacı, aşçı, barista ve servis elemanları yetiştiriliyor. Ayrıca Kadınların istihdama katılması hedefi ile BORKEM (Bornova Konfeksiyon Eğitim Merkezi) eğitimlerini sürdürüyor. İŞKUR, MTK Sanayici ve İş Adamları Derneği ve Ege Üniversitesi ile yapılan işbirliği ile iş sahibi olmak isteyenlerle eleman arayan işletmeler arasında köprü kuruluyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.