Bornova Belediyesi'nin temizlik mesaisi devam ediyor

Bornova Belediyesi'nin temizlik mesaisi devam ediyor

Bornova Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramı’nı sorunsuz geçirmesi için hazırlıklarını tamamladı. Bornovalıların 9 gün boyunca sağlıklı, huzurlu ve güvenli bir bayram tatili yaşaması için gereken tüm önlemleri aldı.

Bayram tatili süresince Bornova Belediyesi’nin ilgili birimleri vatandaşların hizmetinde olacak. Bayram öncesi özellikle kurban satış yerlerinde yapılan denetimler bayram süresince de devam edecek.

bayram-mesaisi-2.jpeg

İBADETHANELER TEMİZLENDİ

Bayram öncesi ilçedeki tüm cami, cemevi ve kiliseleri temizleyen Bornova Belediyesi ekipleri her zaman olduğu gibi bayramda da 7/24 çalışmaya devam edecek. Bayrama özel tedbirler çerçevesinde kurban kesim yerlerine daha büyük hacimli konteynerler konuldu. İhtiyacı olanlara dağıtmak için özel çöp poşetleri hazırlandı. Evsel atıkların sorun yaratmasının önüne geçmek amacıyla da konteyner sayısı artırıldı. Hacimli atıkların toplanması için ek araçlar çalışacak. Atıklarının düzenli toplanarak gömülüp kireçlenmesi ile çöp konteynerlerinin bayram süresince yıkanması ve dezenfekte edilmesi ile kötü koku ve çevre kirlenmesi önlenmiş olacak.

bayram-mesaisi-5.jpeg

ZABITA SIKI DENETİM

Bornova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, İlçe Tarım ve Sağlık Müdürlüğü ekipleriyle birlikte yapacağı denetimlerle İlçe Kurban Komisyonu’nun izin vermediği yerlerde satış ve kesim yapılmasının önüne geçecek. Ekipler, bayramı fırsat bilen seyyar satıcılara, dilencilere ve vatandaşın huzur içinde bir bayram geçirmesini engelleyecek durumlara karşı görev başında olacak. Kaçan kurbanlıkların yakalanması ve mezarlıklarda yapılacak çalışmalar ise İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile yürütülecek.

PARKLARA ÖZENLE BAKILACAK

Rekor sıcaklıkların görüldüğü bir döneme denk gelen tatil süresince yeşil alanlar ihmal edilmeyecek. Park ve bahçelerin sulama ve bakımıyla ilgili çalışmalar dokuz gün boyunca aralıksız devam edecek.

bayram-mesaisi-7.jpeg

FEN İŞLERİ’NDE NÖBETÇİ EKİP

Arefe günü de dahil başta yol yapımı ve tadilatı ile kaldırım taşı döşeme olmak üzere çalışmalarını sürdüren Fen İşleri Müdürlüğü, nöbetçi ekipleriyle bayram mesaisinde olacak. Herhangi bir arızaya anında müdahale edebilecek.

BELEDİYE HİZMETLERİ AKSAMAYACAK

Belediye hizmetlerinin aksamadan yerine getirilmesi için gerekli organizasyonların yapıldığını ifade eden Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, vatandaşların bayram boyunca yaşanabilecek her türlü sorun için 0 232 999 19 19 numaralı Çağrı Merkezi’ni arayabileceğini söyledi. Başkan Eşki, “Temizlik, zabıta, veteriner işleri müdürlüklerimiz başta olmak üzere ilgili birimlerimiz görevlerine devam edecek. Tatil boyunca yaşanan olumsuz durumlara anında müdahale edilecek. Kurban satış ve kesim yerlerindeki denetimlerimiz aralıksız devam edecek. Herkesin Kurban Bayramı’nı kutlarım” dedi.

bayram-mesaisi-6.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.