Bornova Şehir Tiyatrosu ödüllere doymuyor!

Bornova Şehir Tiyatrosu ödüllere doymuyor!

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 5.Ege Tiyatrolar Birliği Özdemir Nutku Tiyatro Ödülleri'nin dördüne birden layık görüldü.

İzmir'de 32 yıldır aralıksız olarak perdelerini açan Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) bu yıl da alanındaki ödülleri topladı. BBŞT, 5.Ege Tiyatrolar Birliği Özdemir Nutku Tiyatro Ödülleri'nin dördünü birden alarak sanat dünyasında büyük yankı uyandırdı.

dsc-5315.jpg

Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen ödül töreninde, Hülya Nutku Özel Ödülü'nü, Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Onur Erdoğan alırken, "Yılın Kadın Oyuncusu" ödülü "39 Basamak" oyunundaki performansıyla Ege Kesmeci'ye, "Yılın Erkek Oyuncusu" ödülü yine "39 Basamak" oyunundaki performansıyla Hakan Onat'a, "Yılın Yardımcı Kadın Oyuncusu" ödülü ise "Kral Ölüyor" oyunundaki performansıyla Tilbe Taşlı'ya verildi. Her yıl aldıkları ödüllerle isimlerinden övgüyle söz ettiren BBŞT oyuncuları, bu yıl da geleneği bozmadı.

dsc-5440.jpg

İKİ ÖDÜL DAHA

Öte yandan Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibi, 24. Direklerarası Seyirci Ödülleri'nin açıklamasıyla çifte sevinç yaşadı. Önümüzdeki günlerde düzenlenecek törende BBŞT ekibi bu sefer "Yılın Prodüksiyonu" ödülünü almak için sahneye çıkacak. Ege Kesmeci, 24. Direklerarası Seyirci Ödülleri'nden de "Yılın Kadın Oyuncusu" ödülüne layık görülerek başarısını tescilledi.

dsc-5427.jpg

BBŞT EĞİTİMLER DE VERİYOR

BBŞT her yıl sahneye koyduğu oyunlarla tiyatro severlerin ilgi odağı olurken, bir yandan da her yaştan Bornovalıya tiyatro eğitimi vermeye devam ediyor. BBŞT'de tiyatro eğitimi alan çocuk, genç ve yetişkin kursiyerler ile personel tiyatro grubu 8 aylık çalışmanın ardından sahneye çıkıyor. Bu yıl da kursiyerler Mayıs ve Haziran aylarında seyirci karşısına çıktı.

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, köklü bir geleneği olan BBŞT'nin başarılarıyla gurur duyduklarını belirterek, "Bu dönem, Bornova'da sanatın en çok değer gördüğü dönem olacak. Bunun için Bornova Belediyesi bünyesindeki arkadaşlarımıza verebileceğimiz bütün destekleri vereceğiz. Tiyatrocu arkadaşlarımıza bize yaşattıkları gurur için Bornovalılar adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

chpden-omer-eski-bornova-icin-yola-cikiyor-omer-eski-01.webp

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.