Bornova’da Halk Dansları Festivali başladı

Bornova’da Halk Dansları Festivali başladı

Bornova Belediyesi tarafından üçüncüsü düzenlenen Bornova Halk Dansları Festivali rengarenk görüntülerle başladı. Onlarca ekip, yüzlerce dansçının katılımıyla gerçekleşen festivalin coşkusuna Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki de ortak oldu.

Bornova Halk Dansları Festivali, ilçenin sembol alanlarından Küçükpark’tan Büyükpark’a uzanan kortej geçişi ile başladı. Yöresel kıyafetlerle Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi önünde toplanan halk oyunları ekipleri, Suvari Caddesi üzerinden Ayfer Feray Açık Hava Tiyatrosu’na yürüdü.

halk-danslari-2.jpg

KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZİ YAŞATMALIYIZ

Temel belediyecilik hizmetlerinin ötesinde kültür alanındaki çalışmalara da büyük önem verdiklerinin altını çizen Başkan Eşki, “Temizlik, park ve bahçelerin bakımı, konforlu yollar ve kaldırımlar kadar spor, kültür ve sanatı belediyelerin üzerinde çalışma yapacağı bir alan olarak görüyoruz. Bornovamızı sahip olduğu binlerce yıllık kültürüne yakışan festivallerle, tüm Türkiye’de tanınan, ziyaret edilen bir kent haline getirmeyi amaçlıyoruz. Halk Dansları Festivali de bu alanlarda yaptığımız çalışmalardan sadece biri. Kültürel değerlerimizi yaşamak ve yaşatmak için tüm Bornovalıları etkinliklerimize bekliyoruz” diye konuştu.

halk-danslari-4.jpg

24 EKİP, 700’DEN FAZLA DANSÇI

Festival kapsamında ilk olarak Ayfer Feray Açık Hava Tiyatrosu’nda Şef Selda Kesgi Dinç yönetimindeki Sivil Toplum Kuruluşları THM ve Kadın Korosu sahne aldı. Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’nde yönetimini Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Barbaros Ünlü’nün yaptığı, aynı konservatuvardan öğretim üyeleri Doç. Dr. Füsun Aşkar ve Dr. İdris Ersan Küçük ile Av. Sadık Akkaş’ın konuşmacı olduğu “Horona Tutuşanlar” başlıklı panel gerçekleştirildi. Panelin ardından Ayfer Feray Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlenen Şef Tufan Güldaş yönetimindeki 100. Yılda Karadeniz’den Anadolu’ya başlıklı gösteri büyük beğeni topladı.

halk-danslari-1.jpg

HAFTA SONU DA SÜRECEK

Etkinlik kapsamında 3 Haziran Pazartesi gününe kadar festivale katılan derneklerin Büyükpark içinde kurulmuş stantları gezilebilecek. 24 ekip ve 700’den fazla dansçının katıldığı festivalin coşkusu, 31 Mayıs Cuma günü Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosunda, 1 Haziran Cumartesi günü Çamdibi Atatürk Parkı’nda ve 2 Haziran Pazar günü Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Açıkhava Tiyatrosu’na taşınacak.

halk-danslari-3.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.