Bornova'da Kent Konseyi yeniden kuruldu

Bornova'da Kent Konseyi yeniden kuruldu

Bornova'da Kent Konseyi, gerçekleşen Genel Kurul toplantısı ile yeniden kuruldu. Başkan Ömer Eşki, "Bilgi, birikim ve deneyimlerimizi paylaşarak Bornova için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

MEDYA EGE - Bir süredir aktif olmayan Bornova Kent Konseyi, düzenlenen genel kurul toplantısı ile yeniden hayata geçirildi. Bornova Kent Konseyi Genel Kurulu, Ayfer Feray Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki'nin yanı sıra siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, oda başkanları, muhtarlar, kurum ve kuruluş temsilcileri de katıldı.

Kentin kültürel ve tarihi mirasına sahip çıkarak, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım ve yerinden yönetim ilkelerinin hayata geçirileceği Kent Konseyi, aldığı kararlarla yönetime ortak olacak.

"VERDİĞİMİZ SÖZÜ YERİNE GETİRDİĞİMİZ İÇİN GURUR DUYUYORUZ"

İzmir’in en aktif ve başarılı kent konseyini oluşturmak için kolları sıvadıklarını belirten Başkan Eşki, sosyal medya hesabı üzerinden toplantıya ilişkin paylaşımda bulunarak şu ifadeleri kullandı:

"Katılımcı Kent, Güçlü Bornova" diyerek çıktığımız bu yolda, uzun bir aradan sonra Bornova Kent Konseyi'ni yeniden faaliyete geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu önemli eksikliği hep birlikte gidermek için bir araya geldik ve verdiğimiz sözü yerine getirdiğimiz için gurur duyuyoruz.

Deneyimli kadrolarımız ve Bornova’ya gönül veren herkesin katkılarıyla, İzmir’in en aktif ve başarılı kent konseyini oluşturmak için kolları sıvadık. Bilgi, birikim ve deneyimlerimizi paylaşarak Bornova için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Kent Konseyi'miz tüm Bornovalılara hayırlı olsun."

32 YILLIK BİR SÜREÇ

Kent Konseylerinin kuruluş temelleri 1992 yılında Rio’da atıldı. 1992 yılında Birleşmiş Milletler Rio Çevre ve Kalkınma Konferansı’nda sürdürülebilir kalkınma kavramını ve katılımcı demokrasiyi her yönüyle ortaya koydu. Türkiye’de Yerel Gündem 21 ve Kent Konseyleri, 1997 yılında uygulanmaya başlanmıştır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.