Bornovalılar Mutfak Atölyesi'nde Türk Mutfağı'nın inceliklerini öğreniyor
Bornova Belediyesi Mutfak Atölyesi, yemek ve tatlı yapmanın inceliklerini öğrenmek isteyen Bornovalılar için mesleki eğitim merkezi gibi çalışıyor.
Türk Mutfağı konusunda farkındalık yaratmak, markalaşmak ve Türk Mutfağı’nın sağlıklı, geleneksel ve atıksız özelliklerini yurtiçi ve yurtdışında bilinirliğini ve sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen etkinliklere Bornova Belediyesi de iki geleneksel tatlı olan kalburabastı ve şekerpare ile katıldı.
ATIKSIZ TARİFLER
Bornova Belediyesi’nin alanlarında uzman eğitmenleri, 21-27 Mayıs tarihleri arasındaki Türk Mutfağı Haftası kapsamında Mutfak Atölyesi kursiyerlerine, tamamen geleneksel yöntemlerle ve atıksız bir biçimde kalburabastı ve şekerpare yapmanın inceliklerini anlattı. Eğitimde, kursiyerler yaptıkları tatlıları fırınlayıp şerbetleyerek sunuma hazır hale getirdi. Bu yıl “Sürdürülebilir Türk Mutfağı: Sağlıklı, Geleneksel, Atıksız” olarak belirlenen ana temaya uygun olarak kursiyerlere bilgiler de verildi.
ASILLARI KORUNUYOR
Geleneksel yemek kültürünün yaşatılmasının önemine dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, “Mutfak Atölyesi’nde verilen eğitimler ile kendi kültürümüze ait, kadim bilgilerle oluşturulan yemeklerimizi ve tatlılarımızı aslını koruyarak gelecek nesillere aktarma imkanına kavuşuyoruz. Tüm Bornovalıları önümüzdeki süreçte gerçekleşecek kurslarımızdan yararlanmaya davet ediyorum” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.