Bu ikiliye! Bu güce dikkat!

Bu ikiliye! Bu güce dikkat!

Ali Eyce yazdı; Bu ikiliye! Bu güce dikkat!

Her ilçenin seçilen belediye başkanı, seçim öncesi vatandaşlara verdikleri sözleri yerine getirebilmek için canla başla çalışmaya başladı, başlamalı, başlamazsa olmaz.

Vatandaşlar da oy versin veya vermesin ilçelerinde belediye başkanlığı koltuğuna oturanlardan canla başla çalışmayı bekliyor, beklemeli, beklemezse olmaz.

Hal böyle iken biz gazetecilere de seçim öncesi, seçim anı olduğu gibi seçim sonrası da kamuoyu adına, vatandaşlar adına, seçmenler adına büyük bir görev ve sorumluluk düşüyor.

Belediye Başkanlarının ve belediyelerin işleyişlerini takip etmek, vatandaşların beklentilerini karşılayıp, karşılamadıklarını denetlemek ve gerektiğinde uyarmak, gerektiğinde hatırlatmak, gerektiğinde ise hesap sormak.

Bunu yapmamızın yolu da tabi ki yazmak, yazmak ve de yazmak.

Seçimlerden sonra çok güzel şeylere şahit olmayı hemen beklemiyorduk ama bir güzel şeye şahit olduk ki, bunun bütün komşu ilçeler adına olmasını temenni etmek geliyor insanın içinden.

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki ve Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal.

Komşu iki ilçenin belediye başkanları.

İkisi de çiçeği burnunda belediye başkanı ve ikisi de ilçelerinde çok ama çok büyük değişimler yapmanın hedefi içinde.

İlçeler farklı, başkanlık binaları farklı olsa da Başkan Eşki ve Başkan Önal’ın da hedefleri aynı.

Aynı hedefte koşturan iki belediye başkanı omuz omuza vermiş durumdalar.

Tıpkı ilçelerinin omuz omuza komşu ilçe olması gibi.

İlçelerinde yapabilecekleri şeyleri hesaplarken, birlikte yapabilecekleri şeyleri de birbirleriyle konuşuyorlar, planlıyorlar ve birlikte hareket etme kararı alıyorlar.

Bornova’da oturan vatandaşlar ile Bayraklı’da oturan vatandaşlar adına iki başkanı güç birliği, hedef birliği, birlikte bir şeyler yapabilmek iradesi göstermesi çok ama çok güzel hareket.

Sonuçlarının da her iki ilçe de yaşayan insanlar için çok ama çok güzel olacağını düşünmek hayal olmasa gerek.

Bu örneği özellikle kaleme aldım ki, geçmiş zamanlarda hatırlarsanız belediyelerin bırakın birbirine destek olmayı, ilçelerindeki işlerinde bile birbirlerine ‘sen yapacaksın, senin görevin’ gibi tartışmaları da görmüştük, yazmıştık, okumuştuk.

O yüzden Başkan Ömer Eşki ve Başkan İrfan Önal’ın Anadolu insanın komşuluğu gibi, komşu ilçelerindeki bu birlikte düşünme, hareket etme ve yapma gayesi çok ama çok güzel örnek.

‘Bir elin nesi var, iki elin sesi var’ sözünün öze dokunuşunu da hatırlatarak herkesi hayırlı, mutlu ve sakin hayat diliyorum.

Vesselam!

gpfa5kcxoaanhhm.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.