"Buca Kültür Çalıştayı" gerçekleştirildi
Buca Belediyesi'nin Turizm Haftası nedeniyle düzenlediği kenti tüm yönleriyle irdeleyen 'Buca Kültür Çalıştayı” yapıldı.
Buca Belediyesi tarafından düzenlenen “ Buca Kültür Çalıştayı” Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında iki oturum halinde gerçekleşen Çalıştay’da, D.E. Ü. Edebiyat. Fak. Müzecilik Bölümü Müzecilik Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Remzi YAĞCI- Buca'da Müzecilik, D.E. Ü. Edebiyat. Fak. Arkeoloji Bölümü Restorasyon Ana Bilim Dalı’ndan Doç. Dr. Ali Kazım ÖZ - Yeni Keşifler Işığında Antik Dönemde Buca, ( D.E.Ü. Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Restorasyon Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Hümeyra Birol AKKURT- Buca Kentsel Sit ve Koruma Politikaları, D.E. Ü. B.E.F. Sosyal Bilimler ve Türkçe Eğitimi Bölümü Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Raziye ÇAKICIOĞLU OBAN- Buca Kırsalında Neler Oluyor, Ege Orman Araştırma Müdürlüğü’nden Dr. Mustafa BATUR- Buca'da Doğa Turizmi, Gazeteci -Yazar Tayfur GÖÇMENOĞLU- Mübadilden Levanten'e Buca Hikayeleri başlıklarında sunum yaparak Buca’yı tüm yönleriyle değerlendirdi.
D.E. Ü. Edebiyat. Fak. Müzecilik Bölümü Müzecilik Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Remzi YAĞCI, Buca’nın tarihi eser ve değerler bakımından büyük bir potansiyeli olduğuna dikkat çekerken, Buca Belediyesi tarafından hazırlıkları sürdürülen Köy Müzesi kurma projesinin çok yerinde bir karar olduğunu söyledi.
Yeni Keşifler Işığında Antik Dönemde Buca başlığıyla sunum yapan D.E. Ü. Edebiyat. Fak. Arkeoloji Bölümü Restorasyon Ana Bilim Dalı’ndan Doç. Dr. Ali Kazım ÖZ ise Buca’da 2 yıldır yüzey araştırması sürdürdüklerini ve dikkat çekici bir çok veriye ulaştıklarını açıkladı. Araştırmalarında mimari buluntulardan yeni su kemerlerine, camiden Helenistik döneme ait yerleşim alanlarına kadar birçok yeni tarihi değer tespit ettiklerini ifade eden Öz, yeni keşif alanlarının bir an önce gün yüzüne çıkarılarak korunması gerektiğini söyledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.