Buca ve Bayraklı'da rant vurgunu!

Buca ve Bayraklı'da rant vurgunu!

İş insanı Mehmet Bektur’a ait Buca ve Bayraklı’daki yapılarda kaçak kat çıkıldığı iddiası şok etti. Buca’dakı yapı mahkemelik olurken Bayraklı’daki yapı için ilçe belediyesi 32 milyon lira ceza kesti.

Buca’nın Tınaztepe Mahallesi’nde iş insanı Mehmet Bektur’a ait TAPDİ Oksijen Şirketi, 2022 yılında Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’ndan 165 milyon liraya aldığı arsada yaptığı inşaat ile ilgili şok edici bir iddia ortaya atıldı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığından 6 kat imar izni ile satıldığı ifade edilen arsada 15 kat çıkıldı.

Edinilen bilgilere göre; TABDİ Oksijen ile kat karşılığı sözleşme imzalayan Altun Yapı şirketinin talebi üzerine Buca Belediyesi 15 kat çıkmasına imkan veren yapı ruhsatı verildi.

15 kat çıkılması üzerine şikayet edilen yapı ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi müdahale etti. Büyükşehir, 6 kat imar izinli olan imar planına verilen 15 katlık yapı ruhsatının mevzuata uygun olmadığını ifade ederek konuyla ilgili inceleme yapılıp gerekenin yerine getirilmesini talep etti.

Buca Belediyesi’nin talebini yerine getirmemesi sonrası Büyükşehir Belediyesi, İdare Mahkemesi’nde ruhsat iptali ve yürütmenin durdurulması için dava açtı.

buca-da-milyarlarca-liralik-skandal-unlu-is-insaninin-insaatinda-6-katlik-yere-15-kat-cikiliyor-iddiasi-buyuksehir-buca-belediyesi-ne-dava-acti-7131.jpg

BAYRAKLI’DA DA BİR BENZER OLAY YAŞANMIŞTI

Bayraklı’nın Manavkuyu Mahallesi’nde yine aynı iş insanına ait olan İzmir Tınaztepe Üniversitesi Özel Galen Hastanesi’nde de benzer bir durum yaşanmıştı.

Hastanenin 2 katının kaçak olduğunu ve bu nedenle Bayraklı Belediyesi tarafından 32 milyon lira ceza yazıldığı öne sürülmüştü.

KAYNAK: Öncü Şehir

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.