Buca'da atıklar orman yangınına davetiye çıkarıyor!

Buca'da atıklar orman yangınına davetiye çıkarıyor!

Buca'nın Kaynaklar Köyü'nde Buca Spor Tesisleri'nin yan tarafındaki ormanlık alana bırakılan eski halı saha malzemeleri, orman yangınına davetiye çıkarıyor.

MEDYA EGE - İzmir'in Buca ilçesine bağlı Kaynaklar Köyü'nde bulunan Buca Spor Tesisleri'nin yan tarafındaki ormanlık alanın girişine atılan eski halı saha malzemeleri, tehlike yaratıyor.

Dönemin Belediye Başkanı Levent Piriştina döneminde hayata geçirilen tesisin çevresine bırakılan atıkların, olası bir yangına sebebiyet vererek felakete yol açacağından endişelenen vatandaşlar, bölgenin yetkililer tarafından temizlenmesi için Buca Belediyesi ve Belediye Başkanı Görkem Duman'a çağrıda bulundu.

Özellikle sıcaklıkların yükselmesiyle birlikte orman yangınlarında artışın meydana geldiği yaz aylarında bu konuda daha fazla hassasiyet gösterilmesi gerektiğini vurgulayarak gazetemize konuşan vatandaşlar, şu sözlerle kirliliğe tepki gösterdi:

"Bu atıkların buradan kaldırılmasını istiyoruz. Buradaki eski malzemeler, orman yangınına davetiye çıkarıyor, yangının büyüme riskini artırıyor. Doğamızın bu şekilde kirletilmesini ve tehlikeye atılmasını doğru bulmuyoruz. Ülkemizin bir çok noktasında yaşanan orman yangınlarında bu kadar artışın olduğu bir dönemde yetkililerin daha hassas olması gerekir. Ancak görüyoruz ki yetkililer, bu konuyu yeterince umursamıyor ya da görmezden geliyorlar. Sorunu çözmek adına bir an önce harekete geçilmesini istiyoruz."

whatsapp-image-2024-06-06-at-12-17-01.jpeg

whatsapp-image-2024-06-06-at-12-17-01-1.jpeg

whatsapp-image-2024-06-06-at-12-17-01-2.jpeg

whatsapp-image-2024-06-06-at-12-17-01-3.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.