Buca'da kadınlara şiddete karşı savunma eğitimi

Buca'da kadınlara şiddete karşı savunma eğitimi

Kadına şiddete karşı harekete geçen Buca Belediyesi, kadınlara yönelik savunma eğitimi verecek. Eğitim ile savunma tekniklerini öğrenecek olan kadınların, olası bir olumsuz duruma karşı kendilerini savunabilmesi hedefleniyor.

MEDYA EGE - Son yıllarda gittikçe artan kadına şiddet olayları ülke gündemini derinden etkilerken, kendini korumak isteyen kadınları da farklı yöntem arayışına itiyor. Buca Belediyesi de, kadınların bu yöndeki taleplerini karşılıksız bırakmayarak kadınlara yönelik savunma kursu düzenleyeceğini duyurdu. Şiddet olaylarına karşı kadınların kendini savunmasına destek olmak için hayata geçirilen çalışmada; kadınlara karşılaştıkları şiddet durumlarında uygulayacakları davranış yöntemleri anlatılarak, uygulamalı olarak gösterilecek.

Uzman eğitmenler tarafından verilecek kurs, Buca Belediyesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Kick Boks Salonu ile Yıldız Mahallesi Evlendirme Dairesi Taekwondo Salonu'nda düzenlenecek.

Öte yandan belediyenin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamaya göre, eğitime katılmak ve detaylı bilgi almak isteyen kadınlar, Buca Belediyesi'nin Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü'yle 0 553 113 51 38 / 0232 999 19 23 numaralı telefonu arayarak iletişime geçebilecek.

gau6fizwaaexvmb.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.