Bucalılar Buca'da İnşa Edilecek Ses İzi Anıtı İçin Ses Verdi
Buca Belediyesi'nin Buca Koop'ta modern meydan eksikliğini gidermek için harekete geçmesiyle beraber, projelendirilen Buca Ses İzi Anıtı için Bucalılar meydanlara kurulan ses kayıt stüdyolarına girdi.
Dünyada sadece tek bir örneği olacak olan Buca Ses İzi Anıtı için katkı sağlamak isteyen Bucalılar, çeşitli noktalara kurulan stüdyolara girerek ses kaydı yaptı.
Anıtın oluşumuna katkı koymak ve geleceğe sesiyle bir iz bırakmak isteyen binlerce İzmirli meydana kurulan kayıt odalarına akın etti. 2 bin ses kaydının alındığı anıtın inşası ve meydan düzenlemesi 4 ayda tamamlanacak. Buca Koop Meydanı’nda yükselecek anıt için ses kaydı yaptıranların isimleri kaideye yazılacak ve ses izlerinden çıkarılacak figürlerle Anıt kitapçığı oluşturulacak.
Buca Koop Mahallesi’ne modern bir meydan kazandırmak için harekete geçen Buca Belediyesi, projeyi “Buca’nın Ses İzi”ni taşıyan anıtla taçlandırmak için yoğun mesai harcıyor. Meydan ve yan yollarıyla 16 bin 500 metrekarelik alanı kapsayan proje kapsamında olan ve Bucalıların ses kayıtlarından oluşturulacak “Buca’nın Ses İzi Anıtı” için kayıt çalışmaları tamamlandı.
Bucalıların ses izlerini almak için Buca Koop Meydanı’na tavanında testilerin asılı olduğu ses kaydedici odalar kuran Heykeltraş Ekin Erman ve ekibi, kent sakinlerinin bu testilere vurmasıyla çıkan sesleri kaydederek, bilgisayara aktırdı. Ses frekansları arasında oluşan figürleri kalıplara döken sanatçı, meydandaki anıtın motiflerini bu figürlerden oluşturacak.
Meydanda kurulan kayıt odalarına yoğun talep gösteren 7’den 70’e binlerce Bucalı, sesiyle Buca’da iz bırakmak için birbiriyle yarıştı. Kentlerine böylesi ilginç ve dünyada benzeri olmayan bir anıt yapılacağını duyan Bucalılar hem projeyi incelemek hem de iz bırakmak için kayıt odalarını doldurdu. Özellikle minik öğrenciler geleceğe ses izlerini bırakmak için birbiriyle yarıştı.
Bugüne kadar 2 bin ses kaydı aldıklarını açıklayan Heykeltraş Ekin Erman, 4 ay sürecek çalışmanın ardından meydanda kurulan ses kayıt ünitelerinde ses izi bırakan tüm vatandaşların adının anıta yazılacağını ve ses izlerinde oluşan figürlerden Anıt Kitapçığı yapılacağını söyledi.
4 ayda tamamlanması planlanan Buca Koop Meydanı’nda “Buca’nın Ses İzi” Anıtı dışında; oturma alanları, engelli geçişine uygun kaldırım, yaya yolları ve ahşap güneş kırıcılarında yer alacak. Meydana bağlanan 4 yan yolda, sinyalizasyon sistemleri dahil olmak üzere tümüyle yeniden düzenlenecek. Projenin tamamlanması ile bölge modern bir yaşam alanına kavuşurken, yapılması planlanan sanatsal dokunuşlarla Buca Koop cazibe merkezi haline gelecek.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.