BÜYÜK BULUŞMA
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen “Vakıf Kuran Kadınlar” temalı Vakıf haftası ve restorasyonu tamamlanan 250 eserin - 7 bölgeden canlı bağlantılı açılış merasimine Sağlıklı Yaşam Vakfı Başkanı Akif Manaf katıldı.
Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyonu tamamlanan eserlerin, Cumhurbaşkanımızın kısa bir konuşmasının ardından 7 bölgeden canlı bağlantı ile açılışları yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerinden satırbaşları şunlardı:
“Eğitim-öğretim sistemimizin müfredatını medeniyet ve tarih şuuru verecek şekilde düzenlemeliyiz. Yerli ve milli anlayış kültür sanatta da idealimiz olmalı. Kültür sanat politikalarımızı, medeniyet tasavvurumuzun lokomotifi haline dönüştürme konusundaki kısırlığımızı süratle aşmak durumundayız. Dünyanın giderek kültürel çoraklaşmaya maruz kaldığı şu dönemde ancak geçmişten gelen medeniyet birikimi olan toplumlar özgünlüklerini koruyabilirler. Biz hem kadim bir medeniyet birikimine sahip bir milletiz. Medyanın iletişimin internetin bünyemizde yol açtığı ağır hasarların farkındayız. Buna rağmen umutluyuz.”
7-12 Mayıs Vakıflar haftası nedeniyle hazırlanan merasime davet üzerine katılan Sağlıklı Yaşam Vakfı Başkanı Akif Manaf, halkımızın yardımlaşma ve dayanışma konularında ne kadar duyarlı olduğunu köklü bir geleneğimiz olan vakıflardan anlayabiliriz dedi. Ayrıca birkaç yıl içinde İstanbul çevresinde tamamlamayı planladıkları “Sağlıklı Yaşam Köyü” ile halkımıza bu konuda örnek bir model oluşturacaklarını söyledi.
Vakıf Nedir?
Bireylerin kendi rızaları ile bağışladıkları para veya mülklerle kurulan ve toplum yararına çalışmayı ilke edinen kuruluşlara vakıf deniyor. 2017 sonu itibari ile ülkemizde 5000 ‘in üzerinde vakıf bulunuyor ve bunlar genel olarak halkın yararına sağlık, eğitim, çevre, sanat ve kültür, aş evleri, dini hizmetler alanlarında faaliyet gösteriyorlar.
Vakıflar Osmanlılar döneminde oldukça yaygınlaşmış ve günümüzde de etkinliğini sürdürmeye devam etmektedir. Vakıflar Genel Müdürlüğü ise 1935 yılında kurulduktan sonra tüm vakıfların denetim ve kontrolü tek elden bu kurum tarafından yapılmaktadır. Vakıflar genel olarak kamu hizmeti yapmalarına rağmen ihtiyaç sahiplerine direkt yardım da yapabilmektedir. Bunun dışında ülkemizde tarihi eserlerin restorasyonu ve korunmaları, ayrıca pek çok müze ve kütüphane de vakıflara aittir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.