Büyük hastane büyük imar işi!

Büyük hastane büyük imar işi!

İzmir'in Gaziemir ilçesinde büyümek isteyen özel kalp hastanesinin, aradaki bahçe yüzünden birleşemeyen iki parseli bir günde birleştirmesinin arkasından milyarlık rant çıktı.

MEDYA EGE - İzmir'in Gaziemir ilçesinde faaliyet gösteren AKUT KALP DAMAR HASTANESİ, alanında başarılı işler yapınca hastane işletme yönetimi, hastanenin kapasitesini büyütme kararı aldı. Yükseklik olarak imar planları nedeniyle büyüyemeyen hastane yönetimi, yanındaki parseli alarak büyümesini en olarak yapmaya karar verdi.

AKUT Kalp Hastanesi, yanındaki arsayı genişlemek için satın aldı ama ortada var olan hastane binasıyla, alınan arsa arasında imar planlarında görünen bahçe, hastanenin en olarak büyümesine de engel oldu.

Hastane binasıyla, yan arsa arasında imar planlarında görünen bahçenin ortadan kaldırılması gerekiyordu. Hastane yönetimi, iktisadi olarak bu işi bitiremeyince çareyi siyasette aradı. Hastanenin bulunduğu ve yan parselin bulunduğu Gaziemir Belediyesi'nde bir yıl boyunca hastane binasıyla yan parsel arasındaki bahçeyi ortadan kaldırmaya çalışan meclis üyesi, Gaziemir Belediyesi önceki dönem Başkanı Halil Arda döneminde, ne kadar uğraşsa da Gaziemir Belediyesi İmar İşleri'nde ne belediye açısından, ne de hastane açısından bu işin olurunu bulamadı.

Çaresiz kalan hastane yönetiminin imdadına başka bir meclis üyesi yetişti. İki dönem Gaziemir ve Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeliği yapan ve imar konusunda yetkin olan meclis üyesi, önceki dönem Belediye Başkanı Halil Arda ile şimdiki Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık arasında seçimler dolayısıyla yaşanan ve belediyecilikte fetret dönemi olarak tabir edilen dönemde, Gaziemir Belediyesi İmar İşleri'nde hastane ile yan parsel arasındaki sorunla bahçeyi imar planlarından kaydırıp, yan parsel ile hastane binasını bitişik nizam komşu yapmayı başardı.

AKUT Kalp Damar Hastanesi yönetimi imar değişikliği isteğini geç de olsa başarırken, fetret döneminde bu işi başaran meclis üyesinin bu işi gönüllülük esasına bağlı olarak yapmadığı, bu iş karşılığı milyarlık ranttan pay aldığı ise siyasi kulislerde konuşulan konu haline geldi.

Haberin doğruluğu tartışılmaz iken, siyasi kulislerde konuşulan ve cevap bekleyen iki soru kaldı;

Gaziemir Belediyesi, 1 yıl boyunca olumsuz cevap verdiği imar planı değişikliğine hangi gerekçelerle olur verdi?

1 yıl boyunca imar değişikliği için uğraşan meclis üyesinin beceremediği değişikliği, bir başka meclis üyesi kulis tabiriyle bir gecede nasıl becerebildi?

Siyasetin içine bomba gibi düşen iki sorunun cevabıyla ilgili araştırmalar bütün gazeteciler tarafından yapılıyor.

img-1534-1-x.png

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.