Canan Karatay uyardı
İç hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, patates kızartması ve yanında kullanılan soslar hakkında açıklamalarda bulundu.
Prof. Canan Karatay, aileleri çocukların patates kızartması alışkanlığı için uyardı: "Çocuklar elinde kızartmayla doğmadı. O kızartmaya siz alıştırdınız. Alıştırmayın" diye konuştu.
Ketçabın ise bağımlılık yaptığını söyleyen Karatay, "Patatesi sevmiyorlar, ketçaptaki bağımlılık maddesini seviyorlar, farkında değiller. Eğer patates lezzetliyse neden ketçap döküyorlar, oturup patatesi yesinler. " ifadelerini kullandı.
Patatesin yalnızca kızartma şeklinde yenildiği zaman tehlike arz ettiğini vurgulayan Karatay, patates severlere haşlama patates salatasını tavsiye etti.
Prof. Karatay, patatesin içerisindeki guluten ve nişastadan dolayı şeker hastaları ve guluten hassasiyeti olanların tüketmemeleri gerektiğini vurguladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.