Çeşme Belediyesi işçileri greve gidiyor!

Çeşme Belediyesi işçileri greve gidiyor!

Çeşme Belediyesi ÇEŞTUR şirketinde 600 işçi ve emekçiyi ilgilendiren ve yaklaşık 100 gündür devam eden TİS görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması üzerine, DİSK yönetimi tarafından 15 Kasım'da greve gidileceği açıklandı.

MEDYA EGE - İzmir'in Çeşme ilçesinde 100 gündür devam eden Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan DİSK yönetimi, Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası'nın (SODEMSEN) günlük yevmiyeye verilen yüzde 20’lik zam teklifini kabul edemeyeceklerini belirterek, 15 Kasım'da greve gideceklerini duyurdu.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"İzmir'in hatta Türkiye'nin en pahalı ilçesi olan Çeşme’de Çeşme halkına yaz sezonu boyunca ve hafta sonu tatilini yapan ve sayıları milyonları bulan insanlara, doğumdan ölüme kadar hizmet eden, yolunu yapan, çöpünü toplayan, etrafını güzelleştiren, belediye binalarında güler yüz ile hizmet eden siz değerli sınıf yoldaşlarım;

Çeşme Belediyesi ÇEŞTUR şirketinde 600 işçi ve emekçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşme görüşmeleri yaklaşık 100 gündür devam ediyor. Tüm iyi niyetimizle hep masada olduk. Bundan bir ay önce mevcut günlük yevmiyelerimiz 1000 lira iken 1050 lira olmasını teklif eden SODEM-SEN'e bile, 'Biz bu teklifi işçiye sunamayız' deyip Çeşme şartlarında geçinebileceğimiz ücret ile gelin dedik ve bugün toplu iş sözleşmesi görüşmesi yapmak üzere saat 14.30’da SODEM-SEN yetkilisi ile bir araya geldik. Bizi şaşırtmalarını bekledik. Bize bugün teklif edilen yüzde 20 zamdan sonra şube yönetimi ve işyeri temsilcilerinin ortak kararıyla, Genel-İş Sendikası Genel Yönetimi ile ÇEŞTUR şirketinde 15 Kasım 2024 tarihinde grev kararı alınması için oy birliğiyle talebimizi iletiyoruz.

Bu süreçte bizi duymayan kulaklara, bizi görmeyen gözlere yeryüzünün cenneti Çeşme’de bir ilke imza atacağız. Çeşme Belediyesi tarihinde ilk defa eksiksiz ve tam olarak Bornova'da, Buca'da, Bayraklı'da ve Karşıyaka’da, belki yarın Urla’da olduğu gibi Çeşme Belediyesi ana binasının girişine hep birlikte grev kararımızı asacağız."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.