CHP İlçe Başkanı Onbaşıoğlu: Çocuk sağlığında tasarruf olmaz!

CHP İlçe Başkanı Onbaşıoğlu: Çocuk sağlığında tasarruf olmaz!

Öğrencilere sunulan bir öğün yemek hizmetinin kaldırılması, servis hizmetlerinin kısıtlanması ve okul görevlilerinin sayısının azaltılmasına tepki gösteren CHP Efes Selçuk İlçe Başkanı İpek Onbaşıoğlu, "Çocuk sağlığında tasarruf olmaz" dedi.

Son günlerde eğitim sisteminde yapılan tasarruf uygulamaları, çocuk sağlığını olumsuz etkileyebilecek bir boyuta ulaşmış durumda. Bu uygulamalar, kamuoyunda büyük tepkilere yol açarken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Efes Selçuk İlçe Başkanı İpek Onbaşıoğlu da bu duruma sessiz kalmadı. Öğrencilere sunulan bir öğün yemek hizmetinin kaldırılması, servis hizmetlerinin kısıtlanması ve okul görevlilerinin sayısının azaltılmasına tepki gösteren Onbaşıoğlu, bu uygulamaların kabul edilemez olduğunu belirtti.

Onbaşıoğlu, Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin, özellikle Efes Selçuk Belediyesi’nin çocuklara ve eğitime verdiği desteğin altını çizerek şu ifadeleri kullandı: "Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren, Belediye Başkanımız Filiz Ceritoğlu Sengel’in öngörüsüyle başlattığımız gıda dayanışması, taşımalı eğitim desteği, kırtasiye yardımı, öğle yemeği, ayrıca üniversite öğrencilerimizin ilk cep harçlığı desteği gibi uygulamalarımızı hiç ara vermeden sürdürüyoruz. Çocuklarımızın sağlığı ve eğitimi söz konusu olduğunda tasarruf olamaz."

whatsapp-gorsel-2024-09-21-saat-12-29-54-5375776c.jpg

Eğitimdeki bu tasarruf tedbirlerine karşı duruşunu sürdüreceklerini belirten Onbaşıoğlu, "Okulların temizlenmesi dahi düzgün şekilde yapılamazken, velilerin gönüllü olarak bu görevi üstlenmek zorunda bırakılması kabul edilemez bir durumdur. Tasarruf politikaları ile çocuklarımızın sağlığının tehlikeye atılması asla göz ardı edilemez. Eğitim sadece bilgi vermekle kalmaz; sağlıklı ve güvenli bir ortam sunmayı da gerektirir" dedi.

CHP'nin sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda hiçbir çocuğun mağdur edilmeyeceği vurgusunu yapan CHP Efes Selçuk İlçe Başkanı İpek Onbaşıoğlu; "Bizler Efes Selçuk’ta çocuklarımızın eğitim aldığı tüm okullarda belelediyemizce çalışma yapılması için tüm ilgili kurumlarla iş birliği içindeyiz. Eğitim ortamlarının hijyenik ve sağlıklı bir hale getirilmesi için gerekli çalışmaları yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Çünkü velilerimizin, öğrencilerimizin ve tüm vatandaşlarımızın sağlığı bizim birinci önceliğimizdir. Genel Başkanımız Özgür Özel’in de belirttiği gibi, "Okula aç giden her çocuğun elinden belediye başkanlarımız tutuyor, tutmayanlar da tutacak; hiçbir çocuk okulda aç kalmayacak!" diye konuştu.

Onbaşıoğlu; "ÇEDES gibi eğitim sistemini alt üst eden, aklı başında hiç bir eğitimcinin kabul etmediği saçma sapan sözde projelerde ısrar edeceklerine çocuklarımızın sağlıklı ve güvenli okullarda eğitim görmelerini sağlamalıdırlar" dedi.

whatsapp-gorsel-2024-09-21-saat-12-29-54-70b73796.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.