CHP Milletvekili Başevirgen'den kritik uyarı: Atıklar İzmir Körfezi'ne ulaşacak!

CHP Milletvekili Başevirgen'den kritik uyarı: Atıklar İzmir Körfezi'ne ulaşacak!

Turgutlu biyogaz firması tarafından, biyogaz atıklarının döküldüğü iddia edilen Gediz Nehri'nde inceleme yapan CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, atıkların İzmir Körfezi'ne kadar ulaşacağı uyarısında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Gediz Nehri'ne dökülen ve birçok canlının ölümüne neden olan biyogaz atıklarına ilişkin açıklama yaptı.

Bölgede incelemeler yaparak oluşan çevre kirliliğine dikkat çeken Başevirgen, nehre Manisa'nın Turgutlu ilçesine bağlı Sinirli ve İzzettin mahallelerinden biyogaz firması tarafından dökülen atıkların İzmir Körfezi'ne dek ulaşacağını belirtti.

g2.webp

"GEDİZ BİTMİŞ DURUMDA"

Başevirgen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gediz boyu simsiyah. Her yerde bütün canlılar ölmüş vaziyette. Eskiden Gediz’de hem tarlalar sulanıyordu hem de vatandaşlar suya girebiliyordu. Şimdi böyle bir şey söz konusu değil, kokudan dahi durulmuyor. Göz bebeğimiz Gediz bitmiş durumda. Bu sadece Gediz’in sorunu değil. Burada yetişen sebze, meyve Türkiye’nin her yerine gidiyor. İstanbul’daki vatandaşımızda burada yetişen domatesi, patlıcanı, kavunu, karpuzu alıyor. O da zehir saçıyor. Güzelim Gediz bu halde.”

chp-li-basevirgen-uyardi-bu-atiklar-izmir-korfezine-ulasacak-1289.webp

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.