CHP'de gizli direniş var!

CHP'de gizli direniş var!

Ali Eyce yazdı; CHP'de gizli direniş var!

Cumhuriyet Halk Partisi!

Kongreden sonra genel başkanını değiştiren CHP’nin, yerel seçimlerden başarılı çıkması bir yana, bu başarı CHP’de ciddi sorunları da beraberinde getirdi.

CHP’de kelimenin tam anlamıyla ‘Gizli Direniş’ var!

Belediye Başkanlığını kazanan Belediye Başkanları da dahil, seçimlerden seçilerek çıkanlar çoğunluğu, yaşadıkları ekonomik sorunun açık açık dile getirip, kamuoyuyla paylaşırken yaşadıkları diğer bir sorunu da içlerinde sır olarak tutmaya çalışıyorlar.

CHP’li başkanlar tarafından yürütülen belediyelerde ciddi şekilde kadrolaşma, kadroya deneyimli yönetici bulma sorunları yaşanıyor.

Bazı il ve ilçeler bu istisnanın dışında kalsa da, CHP’de yıllarca belediyecilik yaparak deneyim kazanmış isimlerin mevcut belediyelerde etkin kadrolarda göreve davet edildikleri halde mazeret sunarak görev almamaları CHP örgütünde gizli bir direnişin olduğunun da göstergesi.

Mevcut gizli direnişin farkında olan CHP Genel Merkezi, ülke genelinde kamuda genel tasarruf kararlarını da kullanarak mevcut belediye başkanlarına belediyecilik yapabilmek adına yaz sezonunda çok ama çok fazla sosyal etkinlik yapılmasını önerdi.

Ancak bu öneri ne kadar yerine getirilirse getirilsin CHP’li belediyelerin önünde bir büyük sorun büyüyerek durmakta, ikinci büyük sorun zaman geçtikçe yaklaşmakta.

Büyüyerek devam eden sorun mali durumun, belediyelerin borçlu halleri ve borçlardan kurtulabilmek için belediyenin kaynağının olmaması.

Zaman geçtikte yaklaşan büyük sorun ise, yaz ayı sonunda başlayacak olan kış mevsimlerinde belediyecilik hizmetlerinin ciddi boyutta tehlikeli sonuçlar verecek olması.

CHP Genel Merkezi’nde ve CHP’nin daha önceki belediyelerinde aktif şekilde yerel yönetici olarak görev yapan, ismini yazmamamı rica eden akil dostumla yaptığımız fikir alışverişi de CHP’nin yerel yönetimsel olarak yaşadıkları ve yaşayacaklarını yazdığımla örtüşür durumda.

Deneyimli yerel yönetim uzmanı dostumun daha büyük uyarısı, ikazı ve öngörüsü ise, CHP’li belediyelerde mali açıdan çıkış yolu bulmamaları ve buna bağlı olarak belediyelerde başlayacak, adına direniş, eylem, iş bırakma vs ne derseniz desin, durum karşısında vatandaşın yükselen sesi ve mağduriyetin bağlı olarak CHP’li belediyelere İç İşleri Bakanlığı tarafından kayyum atanması da en kötü senaryo olarak var.

Bu kadar kötü bir senaryoyu da gündeme taşıyan yerel yönetimler uzmanı dostumun tek önerisi var, uzak veya yakın CHP’li belediyelerin işbirliği içinde çalışması, maddi ve manevi sorunlara karşı birlikte hareket etmesi.

Bu hem mali açıdan yaşanan soruna rağmen hizmet üretmelerinin yolunu açar, hem de olası ‘Gizli direnişin’ açık direniş haline gelmesiyle kayyum riskini ortadan kaldırır.

Önceki gün AK Parti’deki ‘Hasbiler, Hesabiler’ konulu yazımla ilgili arayıp, yorum yapan AK Partili kardeşimin eleştirisi: “Üstadım kalemine sağlık iyi yazmışsın yazmasına da, biraz eksik yazmışsın ama bile isteye, ama bilmeden. AK Parti’de hasbiden çok hesabilerin isimlerinin dikkate alındığı dönemleri yaşıyoruz. Hesabi olarak dikkate alınanlardan veya alınamayanlardan hasbilik beklenilmesi ne derece doğru?”

Elçiye zeval olmaz!

Vesselam!

1584998357888-murat-sabuncu-1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.