Çiğli'de Kasaplar Meydanı yenileniyor

Çiğli'de Kasaplar Meydanı yenileniyor

Çiğli’nin simge noktalarından Kasaplar Meydanı’nın çehresini değiştirecek geniş kapsamlı yenileme çalışması başlatıldı.

Çiğli Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ilk olarak yürüyüş yolu zemin yenileme çalışmasına başladı. Üst yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından meydanın yeşil alan kapasitesinin artırılması, dinlenme alanlarının yenilenmesi, sarı çizgi uygulamasının başlatılması, güvenlik tedbirlerinin artırılması ve ticari olarak daha işlevsel hale getirilmesine yönelik uygulamalar da hayata geçirilecek.

a465e70d-360e-4db4-94a7-ddb898fd3e30.jpg

BAŞKAN YILDIZ: “YENİLEMEYE ÜST YAPIDAN BAŞLADIK”

Kasaplar Meydanı’nda başlayan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Yıldız, “Kasaplar Meydanı, fiziki konumunun yanı sıra ticari açıdan da ilçemizin merkezinde yer alıyor. Meydanımızın eksiklerinin giderilecek şekilde yeniden düzenlenmesi; sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda bir hareketlenme yaratacak. Daha önce esnaflarımızla bir araya gelerek konuyla ilgili fikrimizi paylaşmış, görüş alışverişinde bulunmuştuk. Büyükşehir Belediyemizin bürokratlarıyla geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiğimiz incelemelerin ardından vakit kaybetmeden yol zemininin yenileme çalışmalarına başladık. Yürüyüş yolundaki parke taşların zamanla aşınması ve yerinden çıkması esnaf ve vatandaşlarımız açısından çeşitli sorunlara yol açıyordu. Bu sorunları gidermek adına parke taşların tamamını yenileyeceğiz” dedi.

ekran-goruntusu-2024-07-02-131112.png

“24 SAAT YAŞAYAN BİR MEYDAN OLACAK”

Kasaplar Meydanı’nı 24 saat yaşayan bir meydan haline getireceklerini vurgulayan Yıldız, “Meydanın yeşil alan kapasitesini artıracağız. Dinlenme alanlarını yenileyeceğiz. Hedeflediğimiz hareketlenmeyi, içerisinde oyun alanları, mağazalar ve kafelerin yer aldığı bir Konteyner Park ile desteklemeyi planlıyoruz. Bu çalışmalar ile hem esnaflarımız ekonomik olarak güçlenecek hem de vatandaşlarımız 24 saat dilediği gibi sosyalleşebileceği yaşayan bir meydana kavuşacak” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.