Çocuklar Neden Parmağını Emer?
Hiç çocukların neden parmaklarını emdiğini düşündünüz mü?
Bebeklerin genellikle ilk zevk alma duyuları ağız çevresinde gerçekleşir. Yabancı gelen her nesneyi ağızlarına götürerek tanımaya ve anlamaya çalışırlar. Bu durum sadece beslenme içgüdüsünden doğan bir alışkanlık değildir. Bu davranışı etrafındaki nesneleri tanımaya yönelikte yapabilirler.
Peki, bebeklerin ve çocukların sürekli başparmağını emmesinin nedenleri nelerdir? Diye merak ediyorsanız işte cevaplar…
Beslenme saatleri dışında başparmağını emen bebek, yeterince beslenemeyen bir bebektir. Parmağını emen bebeklerin genellikle biberonla beslendikleri görülmüştür.
Bu durum annelerin bebeklerini doyururken yeterli zaman ayırmadıklarını da ayrıca gösteriyor olabilir.
Parmak emen çocuklarda ise bu alışkanlığın en önemli sebebi, kendi yaşıtlarına göre yapılan faaliyetlerden zevk almayan, bu tür faaliyetlerden tatmin olmayan çocuklardır.
Parmağını emen çocuklar, yaşıtları için son derece normal olan bu faaliyetleri can sıkıcı zorluklar ve tahammül edilemeyecek hakaretler olarak görürler.Bebeklerde parmak emme alışkanlığı, dişlerinin çıkmaya başladığı dönemlerde diş etini kaşımak için gerçekleştirdiği anlamına da gelebilir.
Aynı zamanda çocuklar, canı sıkıldıkça, terk edilmiş hissettikçe veya kendilerinin daha az sevildiğini düşünmeye başladıklarında parmağını emme eylemini gerçekleştirebilirler.
Parmağını emmeye alışmış olan çocuklar, en ufak bir terslik ve zorlukla karşılaştıklarında hatta uyumak istediklerinde teselliyi parmak emmekte bulurlar.
Çocuğunuz parmağını emerken bir bez parçasını tutuyorsa veya kendi vücuduna okşarcasına dokunuyorsa bu durum bebekliğinde sevildiği zaman yaşadığı aynı hazzı veya aynı sevgiyi hissetmeye çalışmasından kaynaklanıyor olabilir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.