Çocuklar temiz enerjiye farkındalık yarattı

Çocuklar temiz enerjiye farkındalık yarattı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 5’incisini düzenlediği “Rüzgâr ve Güneş Temiz Enerji ile Bütünleş” konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında bu yıl 5’incisini düzenlediği "Rüzgâr ve Güneş Temiz Enerji ile Bütünleş" konulu resim yarışmasının ödül töreni İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde yapıldı. 29 okuldan 122 eserin katıldığı yarışmada ilk üçe giren Gazi Umurbey Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Elif Su Şengül, 80. Yıl Asarlık Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Kübra Küpeli ve Başöğretmen Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Doruk Cem Çeler’e ödülleri verildi.

07-06-2024-ea43fa5e-71ae-4d7d-844f-3504f00dce38.jpg

NURLU: BU YARIŞMAYI ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu, küresel iklim krizine dikkat çekerek yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının önemini anlattı. Yarışmaya katılan her bir öğrenciyi tebrik eden Nurlu, “Dünyamız tehdit altında ve yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmamız lazım. Sizler ‘bu konuda ne yapabilirim, doğanın korunması için ne katkı verebilirim’ diye düşündünüz. ‘Birilerine mesaj vermek istiyorum çünkü dünyamız kirleniyor’ dediniz. Bunun için kendi düşüncelerinizi, kendi projelerinizi tuvale aktardınız. Biz bu yüzden bu yarışmayı çok önemsiyoruz. Her birinizin yaptığı resmi biz bir proje olarak gördük. Sizler geleceğin yetişkinlerisiniz, geleceğin yöneticilerisiniz. Yıllar sonra belki bu kürsüde sizler olacaksınız. Her attığımız adımda, her yapacağımız eylemde ‘Ben bu dünyaya zarar veriyor muyum? ‘Daha güzel bir dünya için neler yapabilirim’ diye düşünmemiz lazım” şeklinde konuştu.

07-06-2024-4366eba2-a1e0-4eaf-8a9a-ecee4b9f7820.jpg

ÇOK YARATICI PROJELER

İzmir Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Temiz Enerji Şube Müdürü Ahmet Toker, çevre konusunda farkındalık yaratmak için düzenledikleri resim yarışması ile çocukların hayal gücünde temiz enerjiyi nasıl resme döktüklerini görmek istediklerini belirtti. Toker, yarışmaya katılan resimlerin her birinin birbirinden değerli ve yaratıcı olduğunu söyledi.

07-06-2024-b6c51a31-d150-4f6e-b29c-67e028501a3c.jpg

ÖĞRENCİLERDEN TEMİZ ÇEVRE MESAJI

Yarışmada dereceye giren Doruk Cem Çeler, “Çevremizi temiz tutarsak geleceğimiz de temiz olur” mesajı verdi. Kübra Küpeli ise, “Mutluyum ve heyecanlıyım. Açıkçası resmimin ilk üçe girmesinden dolayı da gururluyum. Yenilenebilir enerji kaynaklarını çevremizin daha temiz olması için kullanmalıyız. Fosil yakıtları artık kullanmayı azaltmalıyız" dedi. Yarışmada ilk üç dereceye giren Elif Su Şengül temiz çevre için çöplerin mutlaka çöpe atılması gerektiğini söyledi. Yarışmada dereceye öğrencilerin okul müdürlerine teşekkür belgesi takdim edildi ve ilk 47 eser sahibine sertifika verildi. Etkinlikte Atık Band'in dönüştürülebilir ve yenilenebilir enstrümanlarla verdiği mini konser beğeni topladı.

07-06-2024-379a3748-816a-46e3-80ab-fb0b20001224.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.