Cordelion Mutfak'ta her yaşa yönelik atölyeler başlıyor
Karşıyaka Belediyesi’nin Ege Gastronomisine katkı sunmak üzere hayata geçirdiği Cordelion Mutfak Sanatları Merkezinde atölyeler başlıyor!
MEDYA EGE - Karşıyaka Belediyesi, Ege’nin kadim mutfak kültürünün tanıtımına ve gelişimine katkı sunmak, gastronomi alanında nitelikli personel yetiştirerek istihdama destek sağlamak ve şehre yeni bir sosyal aktivite alanı kazandırmak amacıyla hayata geçirdiği Cordelion Mutfak Sanatları Merkezinde atölyeler başlıyor!
Belediye tarafından yapılan duyuruda çocuklar için cookie (kurabiye), makarna; yetişkinler için ise kış çorbaları, sağlıklı ekmekler ve Ege’nin incileri atölyeleri başlıyor. Atölyelere katılım için 0(232) 337 26 44 veya 0(552)037 00 47 numaralarından bilgi alınabilecek.
Öte yandan eğitim ve etkinlik odaklı bir tesis olarak düzenlenen Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nde teknolojik donanıma sahip çok amaçlı bir ‘Yemek Atölyesi’ bulunuyor. Öğrenciler ve kursiyerler, burada çeşitli gastronomik kimlikleri deneyimleyerek öğrenebilecek.
SEKTÖRE KATKI
Ocak ayında tamamlanarak hizmete açılması planlanan Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’ndeki tüm eğitim programları, Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü akademisyenleri tarafından hazırlanacak.
DEZAVANTAJLI GRUPLAR
Mutfak Sanatları Merkezi’nden dezavantajlı gruplar da faydalanacak. Bu gruplara yönelik eğitimler ve kurslar düzenlenecek. Ayrıca glutensiz gıdaların kullanıldığı sağlıklı beslenme atölyeleri de gerçekleştirilecek. Atıksız mutfak ilkesiyle hizmet verecek merkezde gıda israfının önlenmesi, kısa tedarik zincirine sahip ürünlerin tercih edilmesi ve sürdürülebilir diyetler konusunda eğitimler de verilecek.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.