Çürümeye başlamış ve ezilmiş elmaları sakın çöpe atmayın!
Elma reçeli yapımı oldukça basit reçel tarifleri arasında yer almaktadır. Elma her mevsim bulunabilen bir meyve olduğu için her mevsim elma reçeli tarifi hazırlayabilirsiniz.
Elma her mevsim bulunan bir meyve olduğu için elma reçeli tarifi de her mevsim hazırlanabilir. Elma reçeli tarifini henüz denemeyenler veya denemesine rağmen kıvamını bir türlü tutturamayanlar, bizlerin araştırıp bir araya getirmiş olduğu elma reçeli tarifine göz atabilirler. Elma reçeli yapılışında elmayı dilerseniz bütün olarak veya dilimli olarak hazırlayabilirsiniz. Elma reçeli tarifini henüz denemediyseniz aşağıda vermiş olduğumuz tarife göz atabilirsiniz.
Malzemeler
5 adet elma
500 gr şeker
1 adet çubuk tarçın
3 bardak su
Nasıl yapılır?
1.adım: İlk olarak elmaların kabuklarını soyun.
2.adım: Sonrasında elmaların alt ve üst kısımlarını oyun.
3.adım: Elmaları iyice yıkadıktan sonra su dolu tencerenin içerisine elmaları atın ve kaynatın.
4.adım: Kaynamaya başladıktan sonra içerisine şekeri ekleyin.
5.adım: İyice kıvam alana kadar kaynatın.
Kaynadıktan sonra çok sıcak olmayacak şekilde kavanozlara yerleştirin.
Not: Yumuşak ve çürümeye yüz tutmuş olan elmaları çöpe atmak yerine onlardan reçel yapabileceğinizi de unutmayın.
Afiyet olsun…
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.