DEÜ'den Hatay'da destek
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğü, dün gönderdiği üniversite hastanesi bünyesindeki sağlık çalışanlarından oluşan ilk grubun ardından bugün de ikinci sağlık ekibini, Hatay’a yolcu etti.
Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 kentte yıkıma neden olan depremlerin ardından bölgeye yardım elini uzatan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), dün gönderdiği doktor, hemşire ve paramedikten oluşan grubun ardından bugün de ikinci sağlık ekibini Hatay’a yolcu etti. Üniversitenin kendi imkânları ile yürüttüğü çalışmalar kapsamında; bölgedeki yaralıların tedavisinde kullanılacak tıbbı malzeme ve ilaçları Araştırma Uygulama Hastanesi’nde bir araya getiren DEÜ Rektörlüğü, bütün bu malzemeleri hekimlerden ve hemşirelerden oluşan ikinci grup ile göndermiş oldu. Üniversite bünyesinde yürütülen destek kampanyası kapsamında farklı birimlerden toplanan malzemeler ise ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere Türk Kızılay’ının Buca Şubesi’ne teslim edildi.
“YARALARIMIZI BİRLİKTE SARIYORUZ”
Çalışmalar hakkında bilgi veren ve hazırlıkları yerinde denetleyen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Yaşadığımız tarifsiz acıya rağmen yaralarımızı birlikte sarmak için gayret ediyoruz. Dün, sağlık çalışanlarından oluşan 37 kişilik ekibimizi Hatay’a yolcu etmiştik. Bu ilk grubun yanı sıra; Mağara Araştırma Topluluğumuz ile Sağlık, Kültür ve Spor (SKS) Dairesi’ne bağlı personelimizi de Hatay’a sevk etmiştik. Ayrıca hem deprem konusunda uzman olan hem de inşaat mühendisi olan hocalarımız da Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın(AFAD) koordinasyonunda bölgeye giderek gerekli çalışmalara başlamışlardı. Onlar canla başla görevlerini yerine getirirken; bugün de ikinci ekibimizi hazır ederek Hatay’a gönderdik. Şu anda Hatay’da ciddi bir sağlık hizmeti ihtiyacı bulunuyor. Biz de üniversite olarak buradaki talebi karşılamaya yönelik destek veriyoruz” dedi.
KURUM İÇİ YARDIM KAMPANYASI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bölgede Olağanüstü Hal’in(OHAL) ilan edildiğini kaydeden Rektör Hotar, “Ortaya çıkan vahim tablo karşısında; devletimizin aldığı kararları desteklememiz ve buna uygun planlar yapmamız gerekiyor. Şu anda binlerce vatandaşımızın hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden olan olaylar zincirine değil; enkaz altında kalan vatandaşlarımızı kurtarmaya, yaralılarımıza acil sağlık hizmetini sunmaya, beslenme ve barınma gibi temel ihtiyaçları gidermeye odaklanmamız gerekiyor. Biz de bu noktada üniversite olarak, hızlı bir refleks göstererek hem kurum içi destek kampanyasını organize ettik hem de sağlık çalışanlarımızı bölgeye sevk ettik. İkinci grubumuz da, kullanılacak tıbbı malzemeler ve ilaçlarla birlikte kendi imkanlarımızı kullanarak yolcu ettik. Görevli arkadaşlarımız bölgede, AFAD koordinasyonunda üniversitemizin sorumluluklarını yerine getirecekler” diye konuştu.
"DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK"
Ülke genelinde başlatılan yardım kampanyalarına olağanüstü desteğin olduğunu aktaran Rektör Hotar, “Bu felaketin ortaya çıkardığı olumsuz sonuçları gidermek için her kişinin ve kurumun iş birliği yapması gerekiyor. Sonuçta biz, geleceği birlikte kucaklayan bir milletin evlatlarıyız. Söz konusu depremlerin de son derece geniş bir coğrafyayı etkilediğini ve mevsimin de kış olduğunu düşündüğümüzde, ivedi çalışmaların önemi ortaya çıkıyor. Dolayısıyla araştırma üniversitesi olarak biz de, elimizden gelen gayreti gösterecek ve bütün imkanlarımızı aziz milletimizin hizmetine sunacağız” ifadesinde bulundu.
"MEHMET GÖNLÜMÜZE DOKUNDU"
DEÜ SKS’nin arama kurtarma çalışmaları neticesinde iki aylık Mehmet’in enkaz altından çıkartıldığını bilgisini de paylaşan Rektör Hotar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bebeğimizin kucaktaki görüntüsünü de onun için ağlayanların gözyaşlarını da unutmak mümkün değil. Bu vesileyle başta Mehmet bebeği olmak üzere vatandaşlarımızı kurtarmak için olağanüstü çaba sarf eden SKS Daire Başkanı Çetin Bayram ve ekibimize teşekkür ediyoruz.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.