Dikili Belediyesi’nden milyonluk satış!

Dikili Belediyesi’nden milyonluk satış!

Dikili Belediyesi, ilçedeki 18 taşınmazı satışa çıkardı. İhalesi 14 Kasım’da gerçekleştirilecek olan arazilerin satılması durumunda belediye, 31 milyon 503 bin lira gelir elde edecek. Vatandaşlar ise taşınmazların satışına tepki gösterdi.

MEDYA EGE – Dikili Belediyesi, ilçedeki taşınmazları satmaya devam ediyor. Geçtiğimiz Eylül ayında 16 taşınmazı satışa çıkaran belediye bu sefer 18 taşınmazı daha satışa çıkardı.

14 Kasım’da ihalesi yapılması planlan İslamlar, Katıralanı, Çağlan ve Yenice Mahallelerinde yer alan taşınmazların muhammen bedeli, 250 bin TL ile 2 milyon 758 bin TL arasında belirlendi.

Arsa, bahçe, tarla ve zeytinlik vasfındaki taşınmazların satışının gerçekleştirilmesi durumunda, Dikili Belediyesi’nin kasasına toplam 31 milyon 503 bin lira girecek.

ekran-goruntusu-2024-10-24-102306.png

İlçe halkı ise yapılan taşınmaz satışlarına karşı Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz’e sitem etti. Vatandaşlar, “Belediyenin borcu, belediyenin mallarını satarak kapanmaz. Başkan Kırgöz belediyenin malını har vurup harman savuruyor” diyerek sitem etti.

Vatandaşlar, “Dikili Belediyesi nasıl bir borç batağında ki taşınmazları satmayı göze alabiliyor. Biz ilçe halkı olarak bu durumdan şikayetçiyiz. Belediyenin, halkın parasını bol keseden harcayıp taşınmazlardan medet ummasınlar” dedi.

BAŞKAN KIRGÖZ TARIM ARAZİLERİNE GÖZ DİKTİ!

Öte yandan tarla, zeytinlik gibi tarım arazilerinin de satışa çıkarılmasına tepki gösteren vatandaşlar, “Başkan Kırgöz tarım arazilerine göz dikti. Dikili tarımıyla ve doğal güzelliğiyle ön plana çıkan bir ilçe ancak Kırgöz bütün bu güzellikleri yok etmek için ekstra bir çaba harcıyor” sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

Başkan Kırgöz’e çağrıda bulunan vatandaşlar, “Başkan Kırgöz, tarım arazilerinden, ilçemizin topraklarından elini çek. Dikili’nin toprakları sizin canınız isteyince satabileceğiniz bir durum değil. Vatandaşının çağrılarına kulak ver” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.