Dirinler'den yüzde 100 yerli imza

Dirinler'den yüzde 100 yerli imza

İzmir'de 1952 yılından bu yana takım tezgahı ve pres imalatı yapan Dirinler, geleneğini bozmadı ve yine Türkiye'de olmayanı yaptı.

Dirinler enerjiden otomotive, havacılıktan savunma sanayine kadar tüm sektörlerde kullanılabilecek Türk mühendislerince geliştirilen "Simultane hareket edebilen 5 eksenli işleme merkezini" üretti.

Drinns markası ile üretilen "5 Eksenli Gantry Tipi CNC Freze Tezgahı" dün İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Dirinler Sanayi ve Makine AŞ nin fabrikasındaki lansman ile sektör temsilcilerine tanıtıldı. Düzenlenen toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar ile sektör temsilcileri katıldı.

"YAPILMAYANI YAPMANIN HEVESLİSİYİZ"
Dirinler Sanayi Makinaları ve Endüstri Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Rebil Dirin, "Biz yapılmayanı yapmanın heveslisiyiz. Bu inançta bize yol gösteren her zaman ilkelerimiz olmuştur. Ana ilkemiz ise Türkiye'nin ekonomisi için, toplum için, teknolojide en son gelişmelerin öncüsü olmak" dedi.

TÜRKİYE'NİN NEREDEN NEREYE GELDİĞİNİN GÖSTERGESİ
Tanıtımını yaptıkları 5 Eksenli Gantry Tipi CNC Freze Tezgâhının Türk mühendislerinin ve teknisyenlerinin bir ürünü olduğuna dikkat çeken Dirin, “Bu, makina üreten bir makina. Savunma, enerji, havacılık, otomotiv gibi ağır sanayide kullanılabilir. Sektörlerin ihtiyaç duyduğu malzemelerin üretiminde hem zaman hem maliyet tasarruf sağlayacak.  Yurtdışından 5 eksenli bir işleme merkezi satın almaya kalktığınızda, ‘Ne iş yapacaksın, şu belgeyi al, bu belgeyi al, başka ülkeye satmayacağına garanti ver’ gibi onur kırıcı sorularla karşılaşırsınız. Şimdi böylesine ihtiyaç duyulan bir makinayı Türk mühendisleri üretti. Bu makina, Türkiye’nin nereden nereye geldiğinin göstergesidir. En hassas toleranslarla parça işleyecek” dedi.

5 KITADA 55 ÜLKEYE İHRAÇ
Lansman sırasında 5 eksenli işleme merkezi, bir insan yüzünün modelini de sert metala ustalıkla işledi. Gelişmiş sanayi ülkeleri dahil 5 kıtada 55'den fazla ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini, sektörün kesinlikle teknoloji üretmesi gerektiğini belirten Dirin, “Eğer teknoloji dışarıdan gelirse pek çok sorunla karşılaşmak kaçınılmaz. Bu nedenle makina sektörünün stratejik önemi var ve mutlaka desteklenmeli. Dirinler olarak teknolojik ürünler üreterek, Türkiye'nin ekonomisine katkıda bulunuyoruz” diye konuştu.

MESLEK EĞİTİMİ İÇİN AKADEMİ KURDU
Türkiye'nin teknolojiyi takip eden, bilgili, yeni fikirler üretebilen insanlara ihtiyacı olduğunu bunun için de mesleki eğitim merkezlerin büyük önem taşıdığını ifade eden Dirin, bu ihtiyacı karşılamak üzere bir süre önce Dirinler Akedemi’yi  hayata geçirdiklerini söyledi.  Dirin, “İnsanımıza yatırım yapıyoruz ve bu yatırım kapsamında Dirinler Akademi'yi kurduk. Burada eğitim alan arkadaşlarımız mesleklerini bir adım öteye taşıyorlar. Öğrendiklerini uygularken katma değer yaratıyorlar" dedi,

4.0'A GEÇMEYEN AYAKTA KALAMAZ
Dünyanın ardından makinalar arası iletişimi esas alan Endüsti 4.0 ile üretime başladığını söyleyen Dirin şöyle devam etti:
“Bugün tanıtımını yaptığımızın makinanın en önemli özelliği nedir biliyor musunuz?   Endüstri 4.0’a hazır olmasıdır. Artık 4.0 adlı bir sanayi devrimiyle karşı karşıyayız. Yakın zaman içinde 4.0 uyumlu üretim yapmayan, atölyelerinde 4.0'ı kullanmayanın ayakta kalması mümkün olmayacaktır"

TÜRKİYE'NİN KALBİ DAHA GÜR ATACAK
Dirinler Sanayi Makinaları ve Endüstri Yönetim Kurulu Üyesi Nihan Dirin ise Drinns markasıyla müşterilerine özel çözümler sunduklarını söyledi. 5 eksenli gantry freze tezgahının tasarım ve üretiminde büyük titizlikle çalışıldığını belirten Nihan Dirin, “Büyük millet olmanın şartlarından biri sanayileşmedir. Türk sanayicileri üretmeye devam ettikçe, geliştikçe ve ilerledikçe, ülkemizin de kalbi daha gür atmaya devam edecek. Kalfasından çırağına, satın almasından, tedarikçisine kadar emeği geçen Dirinler ekibine, Drinns markasını tercih ederek bizlere güvenenlere teşekkürü borç biliyoruz” dedi.


YORGANCILAR: “TÜRKİYE’NİN BAŞARISI”
EBSO Başkanı Yorgancılar da kendisinin de makina sektöründe yer aldığı ve yurtdışında bu tür makinaları gördüğünde "Acaba Türkiye'de ne zaman üretilecek?" sorusunu kendisine hep sorduğunu belirterek, "Bu makinalar yurtdışında var ve gidip almak isterseniz de bin türlü soruyla karşılaşırsınız. Çünkü bu makinalar, Türkiye'yi bir adım öteye taşıyacak, gelişimin önünü açacak üretim kapasitesine sahip. Bugün ise artık bu makineleri yapabilir bir ülke haline geldik. Bu Türkiye'nin başarısıdır" dedi.Lansmanın ardından ilk makina, Akana Mühendislik firmasına teslim edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.