Doktor Başkanın vurdumduymazlığı Bergama’yı yok ediyor!

Doktor Başkanın vurdumduymazlığı Bergama’yı yok ediyor!

Bergama’da Tarihi Kızılavlu Mısır Tanrıları Tapınağı’nın çevresindeki şarap şişeleri ve atıklar çevre katliamına yol açarken, duruma isyan eden çevre halkı, “Doktor Başkanın vurdumduymazlığı Bergama’yı yok ediyor” dedi.

MEDYA EGE - Bergama’da Milattan Sonra 2. Yüzyılda İmparator Hadrian döneminde inşa edilen ve tarihe bir öneme sahip olan Kızılavlu Mısır Tanrıları Tapınağı bölgesindeki çevre katliamı giderek büyüyor. Yaklaşık 1,5 ay önce yaptığımız haberlere rağmen bölgenin temizlenmediğini belirten vatandaşların ihbarları sonrası, Medya Ege ekibimiz tekrardan bölgeye giderek katliamı görüntüledi. Bölgede çevre kirliliğine neden olan şarap şişelerinin ve çöplerin giderek arttığı görüldü.

Çevreye duyarlı vatandaşlar oluşan görüntülere isyan etti. Medya Ege aracılığıyla Bergama Belediye Başkanı Tanju Çelik’e seslenen vatandaşlar, “Doktor Başkan neredesin? Uykundan uyan ilçene bir bak. İlçen çöplüğe dönmüş vaziyette. Nereye kadar bizim sesimizi duymazdan geleceksin? Böyle mi Bergama’ya sahip çıkacaksın? Mısır Tanrıları Tapınağı’nın çevresindeki çöplerin ve şarap şişelerinin temizlenmesi için daha ne kadar çağrıda bulunacağız? Yazıklar olsun” diyerek tepki gösterdi.

Yerel seçimler sonrası ilçede çevre kirliliğinin arttığını, Başkan Çelik ve Bergama Belediyesi ekiplerinin durumu görmezden geldiğini kaydeden vatandaşlar, “Bergama’nın tarihi, sokakları kirletiliyor. Bizim oylarımızla seçilen Başkan Çelik ise koltuğunda oturmuş vatandaşlarını görmezden geliyor. Başkan Çelik vatandaşının aklıyla resmen alay ediyor. Doktor Başkan burayı ne zaman temizleyeceksin?” diye sordu.

Vatandaşlar ilçe genelinde artan çevre kirliliğine karşı en kısa süre içerisinde Başkan Çelik ve belediye ekipleri tarafından önlem alınmasını isteyerek, “Doktor Başkanın vurdumduymazlığı Bergama’yı yok ediyor. Bergama sadece Bergamalılar için değil Türkiye hatta Dünya için tarihi bir öneme sahip. Bu görüntüler hiç Bergama’ya yakışıyor mu? Hiç mi vicdanınız sızlamıyor Doktor Başkan” ifadelerini kullandı.

img-20241018-wa0080.jpg

img-20241018-wa0081.jpg

img-20241018-wa0104.jpg

img-20241018-wa0105.jpg

img-20241018-wa0107.jpg

img-20241018-wa0106.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.