Dokuz Eylülden büyük destek

Dokuz Eylülden büyük destek

Rektör Hotar Tesisin ilçedeki kanatlı hayvan yetiştiriciliğine örnek olacak şekilde hizmet edeceğini belirtti

BİR MİLYON TL’LİK YATIRIM
Tesisin ilçedeki kanatlı hayvan yetiştiriciliğine örnek olacak şekilde hizmet edeceğini belirten Rektör Hotar, “Yaklaşık 2566 metrekarelik taşınmaz üzerinde kurulan tesisimiz; 140 metrekaresi kapalı, 300 metrekaresi tam korumalı ve 800 metrekaresi ise açık gezinme olarak planlanmıştır. Yatırım maliyeti yaklaşık 1 milyon TL olan proje kapsamında; kapalı prefabrik kümes, yumurta viyolü, gölgelik file, tavuk, yem, klima, panel çit ve tabela gibi bir işletmenin ihtiyaç duyacağı her türlü detay düşünülmüştür. Tavuk uygulama kümesi, yumurta tasnif ve yumurta paketleme birimlerinin de olduğu yatırımımız, fakültemizin öğretim müfredatında bulunan zorunlu derslerin rahatlıkla işlenmesine yönelik planlanmıştır” dedi.

LABORATUVAR GİBİ ÇALIŞACAK
Kapsamlı bilimsel araştırmaların yürütüleceği tesisin bir anlamda fakülteye bağlı bölgenin ilk kanatlı hayvan çiftliği olma özelliğini de taşıdığını kaydeden Rektör Hotar, “Mevcut ihtiyaçların dikkate alındığı bu birimimiz, uygulamalı eğitimlerin verildiği bir laboratuvar
vazifesi görecektir. Hali hazırda fakültemizde; büyük ve küçükbaş besicilik, süt ve süt ürünleri üretimi, yem kalitesi, suni tohumlama, gebelik takibi gibi konularda araştırmalar yürütülmektedir. Dolayısıyla buradaki çalışmaların kapsamı, her geçen gün genişlemektedir. Tesisimizin kurulma sürecinde bize destek olan mensuplarımıza, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerine ve kıymetli hemşerilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından Rektör Hotar ve davetliler, tesiste gezerek hem çalışmalar hakkında bilgi aldı hem de incelemelerde bulundu.

20220906130508-ozan0239-1.jpg

YETİŞTİRİCİLERİ ZİYARET ETTİ
Kiraz’daki program kapsamında Rektör Hotar ve beraberindeki heyet, hayvan ölümlerini engellemek, ekonomik kayıpların önüne geçmek ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla DEÜ Veteriner Fakültesi tarafından başlatılan Yenidoğan Buzağı Ölümlerine Karşı Gebe Hayvanların Aşılanma Projesi kapsamında hayvan yetiştiricisi Uğur Dervişoğlu ve ailesini ziyaret etti. Fakülte mensupları ile projenin sonuçlarını değerlendiren Rektör Hotar, “İlçede hasta olan 49 buzağıdan 25’i ölmüş ancak bu proje kapsamında aşılananlara hiçbir şey olmamış. Bu şu anlama geliyor; yetiştiricilikte geleneksel anlayış yerine aklı ve bilimi daha fazla kullanmamız gerekiyor. Sonuç ortada. Biz, fakültemizi sosyal ve iktisadi hayatımıza daha fazla dokunmak için kurduk. Bunu başardığımızı görmekten mutluluk duyuyoruz. Değerli Dervişoğlu ailesine de nazik ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi .

20220906141548-ozan1624-1.jpg

CAN DOSTLARINA YARDIM ELİ
DEÜ ile Kiraz Belediyesi işbirliğinde hayata geçirilen Geçici Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi'nin temel atma törenine de katılan Rektör Hotar, “Bir ilçeye yatırım yapmak; yerel dinamikler ve kurumlarla işbirliğini de gerektirmektedir. Bu noktada üniversitemiz ile Kiraz Belediyesi, son derece güzel işbirliklerine imza atmaktadır. Belediye Başkanı Saliha Özçınar Kutlu’nun takdir ettiğimiz gayretleri ile projelendirilen bu merkezle de düşüncemiz pekişmiştir. Biz, can dostlarımızın yokluk içinde çaresiz kalmalarını istemiyoruz çünkü bu dünyayı birlikte paylaşıyoruz. Dolayısıyla onlara faydalı olacak her girişimi destekliyoruz. Üniversite olarak veteriner hekimlik noktasında, merkezin ihtiyaç duyacağı nitelikli insan gücünü ve akademik ihtiyaçlarını karşılayacağız. Bu vesileyle Sayın Başkanı da kutluyoruz” Konuşmaların ardından Rektör Hotar ve Başkan Kutlu, merkez inşaatının ilk harcını attılar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.