Dostluk Kazansın kitabı raflarda yerini aldı!

Dostluk Kazansın kitabı raflarda yerini aldı!

Farklı meslek dallarından 26 kişinin bir araya gelerek yazdığı Dostluk Kazansın adlı roman Platanus Publishing Yayınevi’nden çıktı.

Yazar ve yönetmen Gökmen Küçüktaşdemir tarafından kurulan Herkes Biraz Yazar ekibinin oluşturduğu kitabın geliri KEDİ Otizm Derneği’ne bağışlanacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İzmir Kültür Fonu tarafından da desteklenen kitap raflarda yerini aldı. İlk imza günü için öncesinde kitapta yer alan şarkılardan özel bir konser düzenlenmesi planlanıyor.

YARIM KALAN MAÇ

Romanda, Türkiye ile Yunanistan arasında 1930 yılında dostluk için düzenlenen ancak yarım kalan bir maçın tamamlanması için çaba harcayan Feruz Bozaslan'ın FAİR PLAY ödülü alması ve Anadolu’da futbolun başladığı süreç sürükleyici bir dille anlatıyor. Kitapta, bu iki ülkede; doğdukları yerlerden koparılan insanların, oğullarını, eşlerini kaybeden kadınların, annelerini ve babalarını toprağa veren çocukların, savaşa sürüklenen milletlerin ortak acısı dillendiriliyor.

Gökmen Küçüktaşdemir, “Kitabın okurla buluşuyor olması, bu kitaba emek veren tüm arkadaşlarımı heyecanlandırdı. Bu kitapla tarihimizi bir kez hatırlatıyoruz ve de dostluk ile barış adına bir not düşüyoruz” dedi. Küçüktaşdemir, “Bi Dünya Müzik Kadın Korosu şefi Nevin Apaydın, kitapta geçen şarkıların düzenlemelerini tamamladı. Şimdi konser için mekan arayışındayız. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden randevu isteyeceğiz. Konseri ve imza gününü Elhamra sahnesinde yapmayı hayal ediyoruz” diye konuştu.

Roman aşağıda ismi geçen farklı mesleklere sahip değerli isimler tarafından savaşın olmadığı bir dünya temennisi ile kaleme alındı: Ali Ilgaz Limoncu, Aslı Şanlı, Ayşe Canan Yazıcı, Birgen Engin, Bahar Bilge, Begüm Gurgan, Eda Öztürk, Elvan Karanfil, Eylem Aslan, Fadime Kaya, Gözde Çayhan, Hakan Asılkefeli, Işıl Çağlar, İbrahim Avcı, Nazlı Kayı, Orhan Çatma, Oytun Cebeci, Önder Şengül, Özlem Çinleti, Sevgi Aksu, Sinem Yiğit, Şafak Sipahi, Yelda Tekin, Yeliz Ünal ve Zeki Hozer. Ayrıca eserin tarihsel bölümlerinde Bedri Cumhur Doğu’dan danışmanlık alındı, proje safhasında da Semin Özge Gül’ün desteğine başvuruldu.

01-kopyasi.png

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.