Dr. Akçiçek, “Atatürk entelektüel bir adamdı”
Dr. Eren Akçiçek “Bilim ve felsefe birbirinden ayrı tutulamaz. Çünkü teknoloji bilime, bilim felsefeye dayalıdır. Bilim felsefi bir boşluk içinde gelişmez ancak bilim felsefi bir tutum içinde hayat bulur bunu unutmamamız lazım”
Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde konuşan Dr. Eren Akçiçek, “Atatürk entelektüel bir adamdı. Atatürk’ün kütüphanesinde 4 bin 269 kitabı bulunuyordu” diye konuştu.
Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 78. yıl dönümü anma töreni Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Dr. Eren Akçiçek; Atatürk, bilim ve teknoloji ile ilgili sunumu yaptı.
Dr. Akçiçek; “Mustafa Kemal Atatürk’ü sevgi, saygı, özlem ve minnetle anıyoruz. Tarih her zaman Mustafa Kemal’i haklı çıkartmıştır. Cumhuriyet’in kurulmasıyla beraber üç nesil bir arada yaşamaktadır. Çocuk, baba, dede bize emanet edilen değerlerine sahip çıkmalıyız” dedi.
“BİLİMSİZ BİR GELECEK DÜŞÜNÜLEMEZ”
Bilim ve teknolojinin tarihi sürecini hem Avrupa hem de Türkiye açısından değerlendiren Dr. Eren Akçiçek “Bilim ve felsefe birbirinden ayrı tutulamaz. Çünkü teknoloji bilime, bilim felsefeye dayalıdır. Bilim felsefi bir boşluk içinde gelişmez ancak bilim felsefi bir tutum içinde hayat bulur bunu unutmamamız lazım” diye konuştu.
Bilim için entelektüel olmak gerektiğini vurgulayan Dr. Eren Akçiçek “Atatürk entelektüel bir adamdı. Atatürk’ün kütüphanesinde 4 bin 269 kitabı var. Atatürk, felsefe, edebiyat, dil, tarih, antropoloji konularında okuma yapmıştır” dedi.
Dr. Akçiçek, “Akıl ve bilimi rehber edinerek bilimsiz bir geleceğin felaket getireceğini bilmeliyiz. ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ demiştir Atatürk. Atatürk’ün manevi mirası bilim ve akıldır” diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.