Dünyaca ünlü şefler Fuarİzmir'de ağırlanacak
Bu yıl 11. kez gerçekleşecek olan Travel Turkey İzmir ile eş zamanlı yapılacak 3. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, dünyaca ünlü şefleri fuarizmir’de ağırlayacak.
Bu yıl 11. kez gerçekleşecek olan Travel Turkey İzmir ile eş zamanlı yapılacak 3. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, dünyaca ünlü şefleri fuarizmir’de ağırlayacak. İtalya’nın en önemli lezzet duraklarından, Slow Food ve Slow City akımının uluslararası merkezi olan Delice Network üye kenti Torino da misafir kent olarak kongrede yerini alacak.
Bu yıl 11. kez düzenlenecek olan Travel Turkey İzmir ile birlikte başlayacak olan 3. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi için hazırlıklar devam ediyor. 7 – 9 Aralık tarihlerinde fuarizmir’de düzenlenecek olan kongrede; İZFAŞ, TÜRSAB, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) dünyanın önde gelen gastronomi, turizm uzmanları ile eğitimcileri bir araya getirecek.
5 hikaye, 5 duyu, 5 yaratıcı etkinlik
3. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, “5 hikaye, 5 duyu, 5 yaratıcı etkinlik” teması ile lezzet düşkünlerini uzmanlarıyla buluşturacak. Delice Network İzmir Temsilcisi Sırma Güven moderatörlüğünde hazırlanan ve uygulanan eğitim programında, 5 duyudan yola çıkarak yemek kültürü ile lezzet peşinde koşan uluslararası tadım etkinliği “Tasting Story” düzenlenecek. Uzman şef ve araştırmacılar, ilham veren hikayelerini paylaşarak lezzetli bir yolculuk sunacak. “Cooking Testing” bölümünde ise Türk ve yabancı şeflerin girişimcilik hikayeleri, demo çalışmaları ve eğitimler yer alacak.
Sertifika verilecek
“Tasting Story” 2 gün sürecek. 8 Aralık’ta Koku Uzmanı Vedat Ozan, “Lezzet ve Koku”, Kahve Uzmanı Hakan İme “Nitelikli Kahve Tadımı” ile katılımcılarla buluşacak. 9 Aralık’ta ise Koku Deneyim Tasarımcısı Cansu Şekular “Mutfak Mirasımızda Duyusal Bir Deneyim” , Tadım Uzmanı Selçuk Azman “Çayın Hikayesi”, Zeytinyağı Someliyesi Emmanuelle Dechelette de “Zeytinyağı Tadımı” atölyelerinde katılımcılara sertifika verilecek.
“Cooking Story” ise dünyaca ünlü şefler Yunan Manolis Hiras, Hollandalı Wilco van Herpen, İspanyol Hector Cabello, Japon Ippei Uemura ve Yunus Emre Akkor lezzetli workshoplar gerçekleştirecek.
Turizm acente sahipleri, şirket genel müdürleri, rehberler, gazeteci ve yazarlar ile eğitmenlerin katılımıyla düzenlenecek panellerde ise Gastronomi Turizmi’nin yeri ile önemi tartışılacak. Eğitmen Ferzan Kırhan’ın konuşmacı olarak katılacağı ‘Acentelere Yönelik Gastronomi Turizmi Eğitim Semineri’nde; ‘Gastronomi Turizmi’nde Temel Paket Oluşturma, Planlama ve Maliyetlendirme ile Çalışma Şartları gibi konular konuşulacak.
Ayrıca Türkiye Aşıcılar Federasyonu (TAFED) ve İzmir Aşçılar Derneği desteğiyle altı farklı kategoride gerçekleşecek yarışmalarla lezzetli bir kongre gerçekleşecek.
Destinasyon sponsorlarıyla yöresel lezzetler
3. Uluslararası Gastronomi Kongresi’nde; Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Edirne Belediyesi ve Kastamonu Belediyesi destinasyon sponsorluklarıyla yöresel lezzetlerini katılımcılarla buluşturacak. Kongrede ziyaretçiler; Gaziantep’in lahmacun, baklava, kebap çeşitlerini, Edirne’nin ciğerini, Kastamonu’nun çekme helvası, oğmaç çorbası gibi kendine has lezzetlerini tatma imkanı bulacak.
Torino geliyor
İtalya’nın en önemli lezzet duraklarından, Slow Food ve Slow City akımının uluslararası merkezi olan Torino da kongrede misafir kent olarak yerini alacak. Misafir kent Torino, açılışta bir sunum gerçekleştirecek. Torino Tanıtımı ve Torino’nun Gastronomi Tanıtım Stratejileri konulu sunumla birlikte kongre sürecinde lezzet tadımları da yapılacak.
Çeşitli kültürlerin yeme içme alışkanlıklarını, gastronomi geleneklerinin yerel ve bölgesel turizme etkisinin işleneceği Gastronomi Turizm Kongresi, bilimsel programı yanı sıra etkinlikleri ile de ziyaretçilerine keyif verecek.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.