Dünyadan DEÜ'ye yoğun ilgi

Dünyadan DEÜ'ye yoğun ilgi

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde, 2 Ekim’de başlayacak akademik yılda, 106 ülkeden 6 bin 204 yabancı öğrenci öğrenim görecek.

Türkiye’nin köklü eğitim kurumlarından birisi olan Dokuz Eylül Araştırma Üniversitesi (DEÜ), bu yılki yeni kayıtların ardından adeta ‘Birleşmiş Milletler’e döndü. DEÜ’de 2023-2024 Akademik yılı itibarıyla 106 ülkeden 6204 yabancı uyruklu öğrenci öğrenim görecek. DEÜ, geniş kampüs olanakları, akademik yeterlilik, barınma ve sosyal anlamdaki altyapı gücüyle birçok üniversite arasında ön plana çıkarken; uluslararası sıralamalardaki başarısı ve global projeleri de yabancı öğrencilerin ilgisini arttırıyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Yeni mensuplarımızın dinamizmi ve gayreti ile kurumsal hedeflerimize emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz. Bu yıl tercihlerde de üst sırada yer alan Üniversitemizi, uluslararasılaşma hedefiyle bir adım daha ileri taşıma gayretindeyiz. Üniversitemiz bu yıl yabancı öğrencilerden büyük ilgi gördü. Bu durum akademik açıdan tanınır olmamızın, dünyanın önde gelen kuruluşları tarafından akredite edilmemizin, yurtdışındaki tanıtım faaliyetlerimizin ve akademik yeterliliğimizin önemli bir sonucudur. Uluslararası faaliyetlerimizin genişlemesiyle daha çok başarılı yabancı öğrenci ve akademisyeni üniversitemize kazandıracağız” dedi.

foto-1.jpeg

ÖĞRENCİ MERKEZLİ ANLAYIŞ

DEÜ’nün yabancı öğrenciler tarafından yoğun şekilde tercih edilmesinin, uluslararası tanınırlık açısından büyük önem taşıdığını kaydeden Rektör Hotar, “Öğrenci merkezli, yenilikçi bir üniversite olan Araştırma Üniversitemizde, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın evrensel vizyonuna uygun olarak; dünyanın en iyi ilk 500 üniversitesinden biri olma idealine ulaşmak için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Ülkemizin ve Üniversitemizin genel başarı çıtasını daha yükseğe taşımak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” ifadesinde bulundu.

foto-2.jpeg

ULUSLARARASILAŞMA HEDEFİ

Rektör Hotar, DEÜ’nün uluslararası alanda tanınırlığını artırmak için yoğun çaba harcadıklarını ifade ederek, “Uluslararasılaşma süreçlerinin ve kalite standartlarının üniversitemizde daha kurumsal ve sürdürülebilir şekilde yönetilmesi için çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Küresel yükseköğretim alanında yaşanan rekabet ortamına entegre olabilmek ve Araştırma Üniversitemizin başarısını artırmak için bu tarz görüşmelerin oldukça önemli olduğunu düşünüyoruz. Yürüttüğümüz faaliyetlerimizin kalitesini artırarak üniversitemize, fakültelerimize, bölümlerimize en uygun uluslararasılaşma modellerini hayata geçiriyoruz. Uluslararası akreditasyon süreçlerini tamamlamamızla birlikte daha çok başarılı uluslararası öğrenci ve akademisyeni üniversitemize kazandırmanın da önünü açmış olacağız” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.