Dünyanın en pahalı yiyeceklerinden biri
Deniz tarağını bu kadar özel yapan şey nedir?
Japonya'nın kuzeyinde bulunan Hokkaido adasının özellikle kuzeydoğu kıyıları deniz tarağı açısından oldukça zengin bir bölge.
Buradan çıkarılan deniz tarağı ayrıca son derece kaliteli bir ürün olarak kabul ediliyor. Michelin yıldızlı şef aşçı Thierry Voisin'a göre buradan toplanan deniz taraklarında kaliteli ürünlerde sıkça rastlanan ikilem çok derin bir şekilde hissediliyor:
"Avrupa'da yediğimiz deniz taraklarından farklı bir tadı var. Bu yüksek kalite ürünlerde sıra dışı bir paradoks mevcut: tatlı ve ekşi arasında mükkemmel bir denge. Dokusu için de aynı şeyi söylemek mümkün, aynı zamanda hem sert, hem yumuşak."
Her yıl yaklaşık 500 bin ton deniz tarağı çıkarılan Hokkaido Adası'nda deniz tarakları önce temizleniyor ve daha sonra deniz suyuyla yıkanarak satışa hazırlanıyor. Deniz taraklarının önemli bir kısmı dünyanın 4 bir yanına ihraç edilmek üzere donduruluyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.