Efendi Derneği: Su Kuyusu ve Kurban Bağışlarınızla İyilik Dağıtın

Efendi Derneği: Su Kuyusu ve Kurban Bağışlarınızla İyilik Dağıtın

Afrika ve Asya bölgelerinde çeşitli ekonomik ve bölgesel sebepler yüzünden açlık ve kıtlık sorunları yaşanmaktadır.

Dünya’da 800 milyonu aşkın insan açlık sorunu yaşamaktadır ve bu sayının büyük bir kısmının Asya ve Afrika kıtalarında olduğunu biliyoruz.

Kendi doğal kaynaklarını yeterli şekilde kullanamayan ve yıllarca sömürge altında yaşamış bu mazlum ülkeler hem açlık hem de susuzluk ile karşı karşıyalar.

Efendi Derneği olarak mazlum, muhtaç ve mağdur bölgelerde yetimlere, yoksullara, hafızlara, savaş mağdurlarına, dullara, engellilere ve tüm ihtiyaç sahiplerine periyodik olarak iftar sofraları tertip etmektedir.

Kurulan bu iftar sofralarında aş olarak değerlendirmek adına Kurban etleri yer almaktadır. Sizlerin vekaletleriyle adak, akika, şükür ve nafile kurbanlarınız hem kesilerek ibadetleriniz yerine getiriliyor ve aynı zamanda bölgeye de gıda olarak dağıtımı gerçekleştiriliyor.

Kesilen kurban etleri yetimhanelerde, medreselerde veya daha önce belirlenen dağıtım alanlarında paketlenerek bölgedeki insanlara dağıtımı gerçekleştiriliyor. Tamamen İslami usullere uygun hareket ediliyor. Kesimi ve dağıtımı video olarak bağışçılara gönderilme garantisi veriliyor.

efendi-dernegi-kurban-bagisi-2-jpeg.jpg

Efendi Derneği uzun yıllardır Türkiye’de ve dünyanın bir çok yerinde insani yardım çalışmaları yapan güvenilir kurumların başında gelen sayılı dernekler arasındadır. Efendi Derneği kurban bağışı çalışması ile hem ibadetlerinizi yerine getiriyor hem de bölgeye bir geçim olanağı sağlamış oluyor.

Bölgenin kalkınması adına bölgede hayvancılığa destek olunmuş oluyor. Baktığınızda bir çok açıdan faydası olan bir insani yardım çalışmasıdır.

Vekaletleriniz alınıyor ve akabinde bölgede ihtiyaç sahibi bölge belirleniyor. Bu bölgede isminizin kağıtta yazıldığı ve okunduğu kesim anının görüntüleri de kesim sonrası sizlere gönderiliyor.

efendi-dernegi-su-kuyusu-2-jpeg.jpg

Efendi Derneği’nin bir diğer önemli çalışması da Su Kuyusu projeleridir. Asya ve Afrika’da su krizi yaşayan bölgelerde su kuyuları açarak bölgenin kalkınmasına katkı sağlıyor. Su kuyuları, çeşmeler ve şadırvanlar ile bölgenin potansiyelinde var olan su kaynağını yüzeye taşıyor.

Su kuyusunun tüm merhaleleri de video kaydına alınıyor ve bağışçıya ulaştırılıyor. Böylelikle bağışçı ile dernek arasında da bir güven köprüsü kurulmuş oluyor.

Dünya’nın 2.2 milyar nüfusu yani yaklaşık 3 kişiden 1’i su sıkıntısı yaşıyor. Mazlum, haklarından mahrum bırakılmış insanlar temiz suya dahi erişemiyor. Efendi Derneği’de bu mazlum ve mağdur halklar için uzun yıllardır çaba sarf eden ve güveni temel esas alan vakıflardan biridir.

Yüzeyden tüketilen sularda İshal, kolera, dizanteri, hepatit, tifo, arsenikoz, malnutrisyon, scabies, cyanobacteria, şistosomiasis ve çocuk felci gibi korkunç hastalıklar var. Bundan dolayı bölgede suların yer altından çıkarılması gerekmektedir. Su kuyularının önemi de böylelikle daha çok anlaşılmıştır.

İnsanı merkeze alarak din, dil, ırk, mezhep veya herhangi bir ayrım gözetmeksizin yardım ulaştırmaya ve asıl ihtiyaç sahiplerini desteklemeye gayret eden Efendi Derneği Su Kuyusu, Kurban, Hafızlık, Yetim, İftar, Ekmek ve çeşitli yardım çalışmalarıyla faaliyet göstermektedir.

Derneğin resmi web sitesini ziyaret ederek efendi.org.tr tüm bilgilere ulaşabilir ve dilediğiniz bağış çalışmasına destek olabilirsiniz.

Su kuyusu ve kurban bağışlarınızla iyilik dağıtın ve yeryüzünde güzelliği yayın!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.