Ege Bölgesi Sivas İli Dernekleri Federasyonu: Örgütlenme mücadelesi adına buradayız

Ege Bölgesi Sivas İli Dernekleri Federasyonu: Örgütlenme mücadelesi adına buradayız

Ege Bölgesinde yaşayan Sivaslıları temsil amaçlı kurulan Ege Bölgesi Sivas İli Dernekleri Federasyonu basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Örgütlenme mücadelesi adına buradayız” ifadeleri kullanıldı.

Ege Bölgesi Sivas İli Dernekleri Federasyonu, 2022 yılında başlayan kuruluş sürecini tamamlayıp Sivaslılarla buluştu. Federasyon bir basın açıklaması gerçekleştirerek, “Tüm Ege Bölgesi’nde var olan derneklerimizle birlikte Sivaslı hemşerilerimizi birlik ve beraberlik için örgütleme mücadelesi adına buradayız” ifadelerini kullandı.

whatsapp-gorsel-2024-06-11-saat-11-49-20-89a6f339.jpg

Ege Bölgesi Sivas İli Dernekleri Federasyonu tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Ege Bölgesi Sivas İli Dernekleri Federasyonu olarak 2022’den başlayan kuruluş sürecimizi tamamlayıp Sivaslı hemşerilerimizle kucaklaşarak yola çıktık. İlkeleri ve yol haritası net bir federasyon çatısı altında toplanan derneklerimiz, aynı hedeflerin mücadelesini vermek üzere bir araya gelen Sivaslı derneklerdir. Tüm Ege Bölgesi’nde var olan derneklerimizle birlikte Sivaslı hemşerilerimizi birlik ve beraberlik için örgütleme mücadelesi adına buradayız.

Hemşerilerimizin bundan sonra acı ve tatlı günlerinde yanlarında olmak, Sivas’ın geleceğine ve yaşadığımız yerdeki tüm hemşerilerimizin geleceğine bir umut olmak adına bu yola çıktık. Bundan sonra da farklı federasyonlar ve dernekler ile uyum içinde iş birliği sağlanacaktır. Bugüne kadar bu toplumu kendileri için imkân ve güç olarak kullananlara karşı bir aradayız. Şahısların çıkarlarına karşı toplumsal birlik ve beraberlik adına yürümek için buradayız. Kamu kurumlarında çalışan, ticaretle uğraşan, herhangi bir sektörde işçi olarak çalışan hemşerilerimizi temsil etmek adına buradayız.

Bizden sonra da bu bayrağın taşınması adına buradayız. Bu bayrak bundan sonra gençlik kollarımızda, kadın kollarımızda ve gurbette kendini yalnız hisseden hemşerilerimizin taşıyacağı bayraktır. Bir karış toprağını savunamayanların, ülkesinin iyiliği için mücadele edemeyeceğine inanıyoruz. Tüm hemşerilerimiz önce doğduğumuz toprakları savunmanın öncüsü olacağımızı, ay yıldızlı bayrağımızı ve Misak-ı Milli sınırlarımızı savunacağımızı, kanımızın son damlasına kadar bu ilkelerden ayrılmayacağımızı bilmeli ve bu yolda bizimle yürümeli.

Şeffaf, açık ve net çizdiğimiz bu yolda tüm dostlarımızı, hemşerilerimizi, kardeşlerimizi bu çatı altında birleşmeye davet ediyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum