EGE TV aracına taşlı saldırı!

EGE TV aracına taşlı saldırı!

Ulusal yayına yeniden geçen EGE TV aracına Tepecik mevkiinde taşlı saldırı gerçekleşti. Taşlar aracın camını kırıp içeri girdi. Araçtaki bir kadın bir de şoför olmak üzere iki kişi büyük tehlike atlattı.

İzmir'in Tepecik ilçesi Gaziler Caddesi mevkiinde saat 13.30 sularında Ege TV'ye giden televizyon aracı, ışıklarda durduğu anda taşlı saldırıya uğradı. Camları kırıp içeri giren taşlar sebebiyle araçta bulunan iki kişi büyük tehlike atlattı. Saldırganı kovalayan şoför, polis noktasına koşan saldırganın 'Kışı cezaevinde geçirmek istiyorum' bağırışları içerisinde polislere teslim olduğunu aktardı.

image-740.webp

AKIL HASTANESİNDEN BIRAKILMIŞ

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, şahsın yol kenarında taşları yığıp bekliyorken kırmızıda geçen araçlar içerisinde özellikle EGE TV'yi hedef aldığını ve Manisa'daki akıl hastanesinden bırakıldığı iddia edildi.

whatsapp-image-2024-10-21-at-143804.webp

EGE TV'DEN EMNİYET VE SAVCILIK MAKAMLARINA ÇAĞRI

EGE TV, yaşanan olayla ilgili emniyet ve savcılık makamlarına çağrıda bulundu. Açıklama, "Saldırganın geçmiş suçları, akıl sağlığı durumu ve serbest bırakılma süreci titizlikle incelenmelidir. Kamu güvenliğini tehlikeye atan kişilerin, tedavi süreçleri tamamlanmadan topluma kazandırılması kabul edilemez. EGE TV’ye ait aracımıza ve ekip arkadaşlarımıza yönelik bu saldırının sorumluları adalet önünde hesap vermelidir. Olayın arkasında başka ihmal ya da ihmallerin bulunup bulunmadığının ortaya çıkarılması kamuoyunun vicdanı açısından elzemdir. Basın mensuplarının görevlerini özgürce ve güvenli bir şekilde yapabilmesi için emniyet güçleri ve savcılık daha etkin önlemler almalıdır. Kırmızı ışıkta bekleyen aracımıza yapılan bu saldırı, sadece basın emekçilerine değil, aynı zamanda toplumun haber alma hakkına yapılmış ciddi bir tehdit olarak değerlendirilmelidir." ifadeleri yer aldı.

Emniyet güçleri, yaşanan olayla ilgili soruşturma başlattı.

whatsapp-image-2024-10-21-at-151159.webp

whatsapp-image-2024-10-21-at-143803.webp

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.