Ege Üniversitesi’nin 2019 Hedefini Açıkladı
Prof. Dr. Budak, "Ege Üniversitesi’nin 2019 hedefi araştırma üniversitesi olmasıdır” dedi.
Ege Üniversitesi Senatosu’nun 2018 yılı ilk toplantısına Sakarya Üniversitesi(SAÜ) Rektörü aynı zamanda YÖK Mesleki Yeterlilikler Kurumu üyesi de olan Prof. Dr. Muzaffer Elmas konuk oldu. Prof. Dr. Elmas, mezunlarda aranan özelliklerin değiştiğini söyledi. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi’nin 2019 hedefi araştırma üniversitesi olmasıdır” diye konuştu.
Ege Üniversitesi Senato Salonu’nda düzenlenen yeni yılın ilk Senato Toplantısı’na EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve üniversite üst yönetimi katıldı. Toplantıya, SAÜ Rektörü aynı zamanda YÖK Mesleki Yeterlilikler Kurumu üyesi de olan Prof. Dr. Muzaffer Elmas konuk oldu. Son bir ayda yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren Rektör Budak, öğrencilerle yakın diyalog içinde olunması ve iletişim kanallarının daha da geliştirilmesi gerektiğine inandığını belirtti. EÜ’nün çok güzel bir kampüse sahip olduğunu vurgulayan ve kampüs temizliğine dikkat çeken Prof. Dr. Budak, bu konuda öğrencilerle ortak çalışmalar yapılmasını istedi.
“2019 HEDEFİMİZ ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ OLMAK”
Bilimsel çalışmalarla ilgili Ege Üniversitesi’ni gururlandıran öğretim üyelerini her fırsatta ziyaret etmeye çalıştığına değinen Prof. Dr. Budak, “Bir üniversitenin var oluş sebebi öğrencilerse eğitim ve araştırma anlamında da üniversiteyi ayakta tutan ve ileriye taşıyacak olan öğretim üyelerimizin varlığıdır. Ege Üniversitesi’nin 2019 hedefi araştırma üniversitesi olmasıdır. Bunun için üniversitemizin, başta TÜBİTAK araştırma projeleri olmak üzere diğer ulusal ve uluslararası projelerde daha fazla yer alması gerekiyor. Ege Üniversitesi’nin TÜBİTAK Ar-Ge desteklerinden yararlanma oranlarına bakıldığında Türkiye’de üst sıralarda olduğu görülüyor. Son 10 yılda TÜBİTAK Ar-Ge projelerine toplam başvuru sayısına göre Ege Üniversitesi Türkiye’de 1’nci sıradayken, kabul edilen proje sıralamasında 2’nci, elde edilen proje miktarı bütçesi açısındansa 5’inci sırada gelmektedir. Üniversitemizi bu seviyeye çıkartan öğretim elemanlarımıza ve fakültelerimize teşekkür ediyorum” dedi. Rektör Prof. Dr. Budak, genç akademisyenlerle idari personelin huzurlu ve mutlu çalışabilecekleri, fikir üretebilecekleri ortamların oluşturulmasının da önemli olduğunu söyledi.
“MEZUNLARDA ARANAN ÖZELLİKLER DEĞİŞTİ”
SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, toplantıda yaptığı konuşmada, geliştirdikleri sistemle ilgili bilgiler verdi. Mezunlarda aranan özelliklerin artık değiştiğini dile getiren Prof. Dr. Elmas, “Bizim mezunlarımızda aradığımız özellik; değişime hazır öğrenciydi. Şimdi yeni trend; ‘Gelecekteki değişimi yönetecek mezunlar yetiştirmek’ olarak kabul görmeye başladı. Bunun da özelliklerini belirlemişler, kalite, akreditasyon, kurumsal değerlendirme, aslında bu temel üzerine kurulmuş. Yani siz öyle bir öğrenci yetiştirin ki tarih, coğrafya, sosyoloji bilsin ama bunun üzerine kolay değişebilecek başka alanlarda kendini ispatlayabilecek yetkinlikler de kazansın.
Bütün her şey bu yetkinliklerin kazandırılması, ölçülmesi, buna uygun ortam hazırlanması, hocaların ders verme biçimlerini değiştirmesi, bu eksende dönüşüyor. Bunun dışında çok iyi sözlü ve yazılı iletişim becerisi olsun, takım çalışması, girişimcilik, karmaşık problem çözme gibi zamana göre değişen yetkinliklere de sahip olsun. Biz şayet böyle bir öğrenci yetiştirebiliyorsak bunu geliştirebiliyorsak, bizim akredite olmamız, kurumsal değerlendirmeden geçmemiz çok daha kolaylaşmış olacak. Geliştirdiğimiz modeli web tabanlı olarak yönetiyoruz. Böylece rektörlüğe veya dekanlara ve bölüm başkanlarına bürokrasiyle ilgilenmek yerine sonuçlarını yorumlama fırsatı kalıyor” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Prof. Dr. Budak, Prof. Dr. Elmas’a teşekkür plaketi verdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.