Ege'den 'Alzheimer' projesi

Ege'den 'Alzheimer' projesi

Ege Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. İlem Özdemir, uluslararası projede Türkiye’yi temsil ediyor.

Ege Üniversitesi (EÜ) Eczacılık Fakültesi Radyofarmasi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Derya İlem Özdemir’in Türkiye’yi temsilen yer aldığı “Nörodejeneratif Hastalıklar için Yeni Nanoradyofarmasötikler: Alzheimer Hastalığının Yüksek Hassasiyetli Tedavi ve Moleküler Görüntülenmesi” başlıklı uluslararası araştırma projesi, Brezilya Bilimsel ve Teknolojik Gelişim Konseyi (CNPq) tarafından desteklenmeye hak kazandı. Brezilya, Amerika, Arjantin ve Türkiye’den araştırmacıların yer aldığı proje kapsamında; beyin hücre ölümü ve unutkanlıkla başlayan, zamanla beynin birçok alanının işlevini kaybettiği önemli bir nörodejeneratif hastalık olan Alzheimer’ın erken evrede tanı ve tedavisine imkân sağlayacak yeni nanoyapılı radyofarmasötikler geliştirilmesi hedefleniyor.

Prof. Dr. Derya İlem Özdemir’i makamında ağırlayarak, çalışmalarında başarılar dileyen Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Tam akredite, öğrenci odaklı bir araştırma üniversitesi olarak bilim üretme ekosistemi çerçevesinde çalışmalarını sürdüren üniversitemiz akademisyenleri ulusal ve uluslararası projelerde önemli görevler üstleniyor. İlem hocamız, önemli iş birliklerinin başlangıcı olacak olan bu uluslararası projede görev alarak üniversitemize araştırma hedefleri çerçevesinde kıymetli katkılar sağlayacaktır. Proje kapsamında Alzheimer’ın erken evrede tanı ve tedavisine imkân sağlayacak yeni nanoyapılı radyofarmasötikler geliştirecek olan Hocamızı tebrik ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Prof. Dr. İlem Özdemir ise “Nörodejeneratif hastalıklar alanında gerçekleştireceğimiz uluslararası multidisipliner çalışmalar için oldukça heyecanlıyım. Brezilya, Amerika, Arjantin ve Türkiye’den araştırmacıların yer aldığı uluslararası bir projede ülkemizi temsil ediyor olmak oldukça gurur verici. Çalışmalarımız sonucunda klinik kullanımda fayda sağlayacak etki değeri yüksek bilimsel çıktılar elde etmeyi umuyoruz” dedi.

Aynı zamanda ‘Radionuclide theragnostics for personalised medicine- Kişiselleştirilmiş tıp için radyonüklid teranostikler’ başlıklı COST aksiyonunda da Yönetim Komitesi Üyesi pozisyonunda aktif olarak görev yapmakta olan Prof. Dr. İlem Özdemir projemiz kapsamında, hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılan radyonüklid temelli teranostikler konusunda güncel yaklaşımlar ile ilgili yine uluslararası iş birlikli araştırma projelerimizin de değerlendirme aşamasında olduğunu belirtmek isterim’ diye konuştu.

prof-dr-necdet-budak-doc-dr-derya-ilem-ozdemir-eczacilik-fakultesi.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.