Eğitimin parlayan yıldızı sanayiye cansuyu verecek
Mesleki ve teknik liselerden mezun olan gençlerin ‘kariyer hayatlarının istenilen düzeyde gerçekleşmeyeceğine’ ilişkin bakış açısı gün geçtikçe yıkılıyor.
Teknik ve akademik eğitimi başarılı şekilde harmanlayarak, normal ve Anadolu Liselerinden hiçbir farkı kalmayan mesleki ve teknik eğitim veren bu okullardan, iş bulma olanağı daha yüksek olan gençler mezun ediliyor.
İzmir’de de bu misyonun öncülüğünü yapan Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, “Geleceğin Mühendislerini Yetiştiriyoruz “sloganı ile çıktığı yolda, çok kısa sürede İzmir’in en iyi okulları arasına girmeyi başardı.
Yüzde 100 bursla okutulan öğrenciler ve aileleri hiçbir maddi kaygı duymadan, sadece eğitime odaklanıyorlar. Öğrencilerin; eğitim, öğretim, kıyafet, ulaşım, yemek gibi temel ihtiyaçlarının yanı sıra; kişisel ve mesleki gelişimlerine ek olarak akademik sınavlara hazırlanmaları amacıyla da her türlü olanak ücretsiz olarak sağlanıyor.
Okul, modern fiziki yapısıyla her türlü akademik çalışma, sosyal etkinlik ve Ar-Ge çalışması yapılabilecek olanakları sunuyor. Spor salonu, konferans salonu, 21 derslik, 14 atölye ve laboratuvarın yanında, sosyal etkinlik ve proje hazırlama odaları mevcut olan okulda; endüstriyel otomasyon teknolojileri, elektrik-elektronik teknolojisi ve makine teknolojisi alanlarında eğitim veriliyor. Okulun temel hedeflerinden biri de mezun olan tüm öğrencilerin yetkin bir biçimde İngilizce kullanabiliyor olması. Okulda istihdam edilen yetkin öğretmenler, aynı zamanda okul atölye ve laboratuvarlarında kullanılan teknik ekipmanı da dizayn ederek ve hatta üreterek üst düzeyde verimlilik sağlıyorlar.
İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, “Okulumuz ile ailelerde ve çocuklarımızda mesleki ve teknik eğitime yönelik olumsuz önyargıyı kırdık. Artık İzmir’in saygın okulları ile birlikte okulumuz da tercih edilir hale geldi. Okulumuzu gören, sistemimizi ve hedeflerimizi anlayan aileler ve çocuklar okulumuza gelmek istiyorlar. Şu ana kadar kayıtlarımızda ortalama yüzde 10’luk başarı dilimi içindeki öğrencilerimiz yer aldı. Biz çocuklarımıza iki yol çiziyoruz. Dilerlerse Türkiye’nin en iyi teknik üniversitelerine gidip mühendis olarak, dilerlerse de mezuniyetin ardından çok iyi işletmelerde tekniker olarak hayatlarına devam edebilirler. Bu okulu kurarken hedefimiz ülkemiz sanayisinin talep ve gerçekleri ile öğrencilerimizin hayallerini bir yerde buluşturarak; üreten, yaratan bir sinerji yaratmaktı. Bugün bunu başardığımızı ve büyüyüp gelişerek yolumuza devam ettiğimizi görmekten mutluyuz” diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.