Bircan Turgul Yörümez
EKŞİLİ ISPANAK
Malzemeler
2 su bardağı nohut
2 su bardağı mercimek
1 kg ıspanak
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
tuz,karabiber
1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı
Nohutu bir gece önceden suda bekletin.Ertesi gün bekleme suyunu süzüp,üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın
Yeşil mercimeği bol suyla yıkayıp suyunu süzün,üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın.Ispanakları temizleyip yıkayın.Yaprak kısımlarını iri doğrayın. Ayçiçek yağını tencerede ısıtın.İnce doğranmış soğan ve ıspanakların köklerini ekleyip kavurun.Salça ve doğranmış yaprakları ilave edip kavurmaya devam edin.Nohut ve mercimekleri ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırıp,10 dakika daha pişirin.Limon suyunu ekleyip karıştırıp servis yapın.
Afiyet Olsun
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.