Elektrik çarpması faciasında İZSU'da üst düzey gözaltı!

Elektrik çarpması faciasında İZSU'da üst düzey gözaltı!

12 Temmuz'da İzmir'de meydana gelen ve 2 kişinin ölümüne neden olan elektrik çarpmasına yönelik yürütülen soruşturmada İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan gözaltına alındı.

12 Temmuz'da Konak ilçesine bağlı Alsancak'ta sağanak yağış sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesiyle ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan gözaltına alındı. Erdoğan ile birlikte iki üst düzey bürokratın gözaltına alındığı öğrenildi.

24042024-06e7ec6f-e9c3-4bca-a052-6f0882aef874.webp

Diğer yandan GDZ Elektrik'ten ise 7 kişide gözaltına alındı.

NE OLMUŞTU?

Soruşturma kapsamında; 35 şüpheliden 33'ü yakalanmış, 6'sı ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı. Gözaltındaki 27 şüpheli ise emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmiş, 14'ü tutuklanmıştı.

Dosya kapsamında bilirkişi raporuna göre 5 şüphelinin daha olayda ihmalinin olduğu belirlenerek gözaltı talimatı verilmiş, bunlardan 3'ü yakalanırken 1 kişinin kanser tedavisi gördüğü, 1 kişinin ise yurt dışında olduğu belirtilmişti. Yakalanan 3 kişi daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.