Elon Musk'ın trafik derdini bitirecek...

Elon Musk'ın trafik derdini bitirecek...

Elon Musk'ın trafik sorununu çözen tünelleri ve süper hızlı tren kapsülü Hyperloop fikirleri, Arrivo adlı tek bir dev projede birleşti.

Saatte 200 km hızla yer altındaki raylı sistemle uzun mesafe gidilebilecek. Eski SpaceX ve Hyperloop mühendisi Brogan BamBrogan tarafından kurulan Arrivo, Musk'ın büyük fikilerinin tek bir yerde birleştirdi. Şirket, Denver şehrinde bir Hyperloop inşa etmek için Ulaştırma Colorado Bölümü ile bir ortaklık kurdu. İlk rota önümüzdeki 4-5 yıl içinde Denver'da faaliyete geçebilir. ABD’nin Kolorado ve Denver kentleri arasında 2019’da inşasına başlanacak tüneller, 2020 yılında hizmete açılacak.

Arrivo, Elon Musk ve diğerleri tarafından takip edilen çok daha hızlı Hyperloop modelinin aksine,  büyük şehirlerin bölümlerini birbirine bağlamak için daha küçük rotalar oluşturmayı planlıyor ve Denver'daki trafiği ortadan kaldırmayı vaat ediyor.

Bu sayede Denver gibi kentsel bir bölgenin her bir parçasına 20 dakikadan daha kısa bir sürede yüksek hızlı seyahat sağlaynabilecek.  Arrivo test bölgesi E-470 yakınlarında olacak ve çığır açma 2018 yılının başında yapılacak.

Kamu-özel ortaklığı, daha büyük Denver bölgesine hizmet etmek için şimdiye kadar ilk kez düzenlenen 'Arrivo' süper şehir şebekesini inşa edecek. Arrivo Kurucu Ortağı Brogan BamBrogan, '21. yüzyılın ulaşım teknolojisi nihayet geliyor ve Denver ilke olacak. Herkes teknolojimizle kazanacak. Yolcular ve kargo son derece düşük maliyetle hızlı ve verimli bir şekilde sağlnacak. Yüksek verimlilik, büyümeyi ve ekonomik ateş gücünü desteklemek için daha fazla toplam mil gezilebilmesini sağladığı için tüm bölge kazanacak. Arrivo trafiği ve gelecekte kusursuz bölgesel hareketliliği sona erdirecek. Şimdi bu büyük bir galibiyet" dedi.

fft16_mf10247697.jpeg

Arrivo, Denver bölgesinde önerilen ilk ticari bacağın inşa edileceği E-470 Toll Otobanının bitişiğindeki test yoluyla Denver bölgesinde bir Mühendislik ve Teknoloji Merkezi kurmayı planlıyor. Vali John Hickenlooper, "Colorado'nun hızla büyüyen nüfusu ve gelişen ekonomisi Arrivo sisteminin geliştirilmesi için ideal bir yer oluşturuyor" dedi.

Hyperloop modelinin aksine Arrivo, Denver gibi kentsel bir bölgenin her bir parçasını 20 dakikadan daha kısa bir sürede birbirine bağlamak için yüksek hızlı seyahat sağlayan bölgesel mesafelere odaklanıyor. Arrivo sistemi, kapalı, elektromanyetik bir otoyol aracıyla farklı yolcu ve yük ihtiyaçlarına hizmet eden dört araç modelini içeriyor. 

Teknoloji, araçları hareket ettirebilmek için manyetik kaldırmayı, onları ileri doğru taşımak için elektrik enerjisi kullanıyor. Buna ek olarak, Arrivo'nın tescilli teknolojisi, sistemi tam hızda hareket ettiriyor ve her bir aracı doğrudan hedefine ulaştırıyor. Arrivo sistemi mevcut ulaşım modlarını tamamlamak, havaalanı, metropol ile bağlantı kurmak ve hatta insanların kendi arabalarıyla kullanmalarına izin vermek için tasarlanmış ilave bir ulaşım katmanı.


Musk'ın Hyperloop One projesi neydi?

Musk, büyükşehirlerde, metropollerde yaşanan trafik sorunlarını çözmek adına tünel projeleri geliştirmek için Boring Company adlı proje ile trafik sorununu ortadan kaldırmayı planlıyor. Musk, trafiği yer altında tasarlayacağı tüneller sayesinde ortadan kaldıracak. Videoda da görüldüğü üzere caddelerde araba şekilli platforma aracınızı park ettikten sonra, platform yer altına iniyor ve orada yolculuk edebiliyorsunuz. Araçlar saate 200 kilometre hıza kadar erişebilen bu bölümle gitmek istedikleri bağlantı noktalarına erişebiliyor. Normal şartlarda trafikten yüzünden uzun olan varış noktalarının bu sayede 5-6 dakikalık bir süreye ineceği söyleniyor.

Hyperloop projesi elektromanyetik mıknatıslar ve sürtünmeyi en aza indiren kompresör fanları kullanarak mümkün olan en az enerjiyle yüksek hızlı ulaşım sağlamayı amaçlıyor.

Kaynak: Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.