Ersözlü, "Dört Gün Buda Üç Gün Zorba" nın tanıtımını yaptı

Ersözlü, "Dört Gün Buda Üç Gün Zorba" nın tanıtımını yaptı

Gazeteci, Yazar, Şair Ünal Ersözlü’nün son kitabı “Dört Gün Buda Üç Gün Zorba”nın tanıtımı Kültürpark’taki İzmir Sanat’ta yapıldı.

Gazeteci, yazar, şair Ünal Ersözlü’nün Karakarga Yayınları’ndan yayımlanan son kitabı “Dört Gün Buda Üç Gün Zorba” için İzmir Sanat’ta bir tanıtım etkinliği düzenlendi. Folkart’ın desteğiyle düzenlenen tanıtım etkinliğine edebiyat, sanat, iş ve cemiyet hayatının ünlü isimleri katıldı.

Sunuculuğunu ünlü tiyatro sanatçısı Volkan Severcan’ın yaptığı gecede ilk olarak Bilge Egemen tarafından hazırlanan Ünal Ersözlü’nün hayatının anlatıldığı belgesel izlendi. Ardından Gazeteci-Yazar Doğan Hızlan, bir konuşma yaptı. İzmir Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Hülya Savaş, Ünal Ersözlü’nün şiirlerini seslendirdi.

Dostlardan Şiirler bölümünde ise Şair-Yazar Tuğrul Keskin, Gazeteci-Yazar Nebil Özgentürk, Şair-Yazar Namık Kuyumcu, Şair Nevzat Çelik, Yönetmen Yüksel Aksu sahne alarak hem Ersözlü’yü anlattılar hem de çeşitli şiirlerini okudular. Gecede tüm şiirlere Hakan Kuyumcu, gitarıyla eşlik etti.

Gazeteci-Yazar Nihat Demirkol tarafından bestelenen Ersözlü’nün Yaprak Dökümü Şiirini İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından Alparslan Mater seslendirdi.

İzmir'i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, sahneye çıkarak Ünal Ersözlü’nün İzmir’e yönelik yapmış olduğu çalışmaları anlattı. Maruflu, kente yaptığı katkılardan dolayı Ersözlü’ye teşekkür etti.

Gecede son sözü ise günümüzde Saya Grup Kurumsal İletişim Direktörlüğü görevini sürdüren Ünal Ersözlü aldı. Ersözlü, gecede emeği geçen herkese teşekkür etti. Sonrasında okuyucuları ile buluşan Ersözlü, son kitabı “Dört Gün Buda, Üç Gün Zorba”yı imzaladı.

DÖRT GÜN BUDA ÜÇGÜN ZORBA

Gazeteci, şair, yazar Ünal ERSÖZLÜ, Karakarga Yayınları’ndan yayımlanan felsefe içerikli yeni kitabı ‘Dört Gün Buda, Üç Gün Zorba’da; sevgi, mutluluk, huzur, iyilik, hayatın anlamı gibi kavramların peşine düşerken; ariflerin, modern bilgelerin peşinde koşuyor…

Gazeteci, şair, yazar Ünal Ersözlü’nün yeni kitabı ‘Dört Gün Buda, Üç Gün Zorba’, Karakarga Yayınları’ndan yayımlandı. Ersözlü, simgesel olarak Kazancakis’in ilk kez 1946 yılında yayımlanan ünlü romanının kahramanı, Aleksi Zorba karakterini inceliyor.

Ünal Ersözlü, Zorba karakterinin hayata derinden bağlılığı, çoşkulu sevgisi, aşk duygusu ile Buda Ruhsallığı’nın dinginliğinden oluşan ortak tablonun; günümüz insanı için bir yaşam klavuzu olabileceğini yazıyor. Ersözlü kitabında ‘yaşama sanatı’nın izini sürüyor.

Karakarga Yayınevi, Ünal Ersözlü’nün yeni kitabını okurlarına şu ifadelerle sunuyor:

“Bambaşka kıtalarda ve asırlarda yaşamış arifler, mutluluğun peşine düşenlere; erdemin ve öz saygının bir kökte filizlenip, dallarından sevgiyi, huzuru, neşeyi nasıl uzatacaklarını anlattılar. Oysa insanlık hâlâ, halının altına bizzat süpürdüğü hazineyi, kendinde değil, tanımadığı masal dağlarında arıyor. Ünal Ersözlü; dört gün Buda kadar dingin ve sabırlı, üç gün Zorba kadar coşkulu ve tutkulu yaşamanın, mutluluğa hak ettiği dengeyi nasıl vereceğini anlatıyor. Buda'dan Hallac-ı Mansur'a, Eckhart Tolle'den Jung'a kadar, keşiflerini paylaşmış ne kadar bilge varsa, bizi onların işaret ettiği hemzemine götürüyor; yani süveydaya…”

Ersözlü’nün kitabı ciddi bir emeğin ürünü. Günümüzün, genelde birbirini andıran kişisel gelişim kitaplarının aksine; Ersözlü, insanlığın ‘ruhsal aydınlanma’ serüvenini inceleyerek, tarihte ve yakın geçmişte iz bırakan bilgelerin izlerinin peşine düşüyor. Ersözlü’nün iddiası, insanlığın bu birikimini özümsemeden, gerçek anlamda kişisel gelişimin sağlanamayacağı yönünde. Ünal Ersözlü’nün ‘Dört Buda Üç Gün Zorba’ adlı kitabı, hayatın anlam arayışında, sarsıcı bir yere sahip. Ersözlü’nün kitabı 2018 yılının iz bırakanlarından olmaya aday görünüyor.

ÜNAL ERSÖZLÜ HAKKINDA

1959 yılında İzmir’de doğan Gazeteci, şair, yazar Ünal Ersözlü’nün geçtiğimiz yıllarda yayımlanan “Okyanusların Not Defterinden”, “Zaman Ayna Bıçak”, “Gidiyorum Adım Unutuluş Olsun Diye” , “Aşk-ı Hakiki”, “Gençliğin Dün Gecesi”, “Kapıyı Çalıyorum”, “Sarmaşk” adlı kitapları bulunuyor. Şair Ünal Ersözlü; daha önce yayımlanan bu kitaplarından ikisiyle, Akademi Şiir Başarı Ödülü (1990) ve  Behçet Aysan Şiir Ödülü’nü (1998) kazanmıştı. Ersözlü ‘Kapıyı Çalıyorum’ adlı kitabıyla ise Türk şiirinin en önemli ödüllerinin başında gelen Yunus Nadi Şiir Ödülü’ne (2011) layık görülmüştü.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.