Eski Meclis Üyesi’nden ‘Kumburnu’ tepkisi!

Eski Meclis Üyesi’nden ‘Kumburnu’ tepkisi!

Foça Belediyesi’nde 1999-2009 yılları arasında Meclis üyeliği yapan Metin Öngünşen, Kumburnu’nun Foça Belediyesi tarafından satılığa çıkarılması planlandığını belirterek tepki gösterdi. Öngünşen, “Foça’ya yazık olur” dedi.

MEDYA EGE – Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, ilçedeki taşınmazları satışa çıkarmaya devam ediyor. İddiaya göre belediye Kumburnu Plajı’nı borcu karşılığında SGK’ya devretmeyi planlıyor.

Foça Belediyesi’nde 1999-2009 yılları arasında Meclis Üyeliği yapan Metin Öngünşen ise satış kararına tepki gösterdi. Öngünşen, bu satışın gerçekleşmesi durumunda Foça’ya yazık olacağını belirterek, “Biz 2004-2009 arasında orayı turizm imarına çevirdik. 350 yataklı bir proje hazırlattık. Gökhan Demirel dönemiydi. Yap-işlet-devret ihaleye çıktık. Ancak Foça’da CHP’nin ileri gelenleri istemediler ve vermediler” dedi.

“FOÇA’NIN EN GÖZDE VE DEĞERLİ ARSASI”

Kumburnu’nun Foça’nın en değerli ve gözde arsası olduğuna dikkat çeken Öngünşen, “Şimdi o araziyi satıp borçları ödemek gibi bir duruma girdiler. Orası Foça’nın en değerli ve en gözde arsası. SGK’nın orada muhtemel borçlar nedeniyle tedbirleri veya hacizleri var. Alıcı olarak birini buluyorlar. Diyorlar ki ‘biz bunu SGK’ya devredeceğiz’ SGK’yla da öyle bir anlaşma yapmaya çalışıyorlar borca karşılık. ‘Sende git arsayı oradan bu fiyata al’ diye bir durum ortaya çıkıyor” ifadelerini kullandı.

“FOÇA’YA YAZIK OLMASIN”

Öngünşen sözlerine şöyle devam etti:

“Bunu da yapan bugünkü belediye başkanı ve onun meclis üyeleri. Konu Encümen’de görüşüldü. Encümen’de de üyelere göstermedikleri ekspertiz raporunu okuyarak anlatmışlar. ‘Bu değerde bir şey var, bunu biz SGK’ya devredeceğiz, ne diyorsunuz?’ diye sormuşlar. Encümenlerde hala düşünüyorlar. Yazık olacak. Buranın en değerli mülkü. Biz bu durumu kaymakama da ilettik. Herkes kendi bölgesinden bakıyor duruma. Foça’ya yazık olmasın.”

Etiketler :